İşsizlik kaygısı Batman’i de vurur

Son 'Batman' Robert Pattinson gişe rekorları kıran ve kendisine ödüller kazandıran performanslarına rağmen kariyerine ilişkin soru işaretleri var: "Sürekli hayatımın büyük çoğunluğunu işsiz ve çaresiz geçireceğimi ve kendimi tam bir başarısız gibi hissedeceğimi düşünüyorum."

Kültür Sanat 3 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Pattinson, son olarak 'Batman' rolüyle izleyicilerin karşısındaydı.

Gelecek kaygısı, iş kaybetme korkusu ve geçim dertleri dünyaca ünlü yıldızlarda da varmış. En azından son Batman Robert Pattinson bu korkuları taşıyanlardan biri olduğunu itiraf etti.

Pattinson oyunculuğa başladığında takvimler 2005 yılını gösteriyordu. ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’nde Cedric Diggory’yi canlandıran oyuncu kariyerine iyi bir başlangıç yapmıştı ve devamı da öyle geldi. Gişe rekorları kıran ‘Alacakaranlık/Twilight’ serisindeki vampir Edward Cullen rolüyle dünyaca ünlü bir yıldıza dönüştü. vet, Pattinson gişe rekorları kıran bir filmde, yakışıklı vampir olarak geniş kitlelere ulaştı ama bu ünün arkasına saklanmadı. Bağımsız sinemaya “ben de varım” dedi, yeni roller peşinde koştu. Safdie Kardeşler imzalı ‘Good Time’, Claire Denis imzalı bilimkurgu filmi ‘High Life’, Willem Dafoe ile başrolünü paylaştığı ‘The Lighthouse’ Pattinson’un kariyerinin öne çıkan rollerinden. Oyuncu son olarak Matt Reeves imzalı filmde Gotham kurgusal şehrinin en zengini Bruce Wayne yani, Batman olarak beyazperdedeydi.

‘İşsiz, çaresiz ve başarısız hissedeceğimi düşünüyorum’

İlham veren bu kariyer yolculuğuna rağmen Pattinson hem mesleğine hem de geleceğine dair  korkular yaşadığını açıkladı:“Sürekli hayatımın büyük çoğunluğunu işsiz ve çaresiz geçireceğimi ve kendimi tam bir başarısız gibi hissedeceğimi düşünüyorum.”

Oyuncunun bu kaygılarının temelinde oyunculuk mesleğine ilişkin fikirleri yer alıyor. Pattinson’a göre oyunculuğu bu kadar stresli kılan da bu. Oyunculuğun iş güvencesinin olmadığı ve çalışma rutininin düzensiz olduğunu düşünüyor. Üstelik Pattinson’un taşıdığı endişeler sadece gelecek kaygısıyla ilgili değil. Oyuncu derin bir aşağılanma korkusu yaşadığını da itiraf etti:

“Derin, gerçekten çok derin bir aşağılanma korkum var. Çünkü bir projede tüm bunların size bağlı kaldığını biliyorsunuz. Çok kötü bir senaryo diyebilir ya da yönetmeni suçlayabilirsiniz ama kimse bu sebepleri umursamayacak. Herkesin eksik ve topal olduğunu konuşacağı kişi sensin. Ve insanların büyük çoğunluğu, elinden gelenin en iyisini yaptığında bile topal olduğunu söyleyecektir.”

Christian Bale’in yeniden Batman olmak için bir şartı varChristian Bale’in yeniden Batman olmak için bir şartı var

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.