İstanbul Bienali’ne yeni danışma kurulu: Küratör temmuzda açıklanacak

18. İstanbul Bienali'nin yeni danışma kurulu açıklandı. Normalde bu yıl gerçekleşmesi gerekirken küratör seçimi sürecinde yaşanan tartışmalar sonrası 2025'e ertelenen bienalin yeni küratörünü belirleyecek kurulda Türkiye'den Ahu Antmen var.

Kültür Sanat 26 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bu yıl düzenlenmesi gereken 18. İstanbul Bienali tartışmaların gölgesinde gelecek yıla ertelenmişti. Küratör seçimi sürecinde İKSV şeffaf davranmamakla suçlanmıştı. Hatırlanacağı üzere İKSV danışma kurulununun tavsiyesine uymayıp bu yıl düzenlenmesi gereken bienale sanat tarihçisi Iwona Blazwick’i atamıştı.

Gelen tepkilerin ardından da organizasyonun 2025’e ertelendiğini açıklayan İKSV dolaylı yoldan küratör seçim sürecinde yaşananların kutuplaşmaya yol açtığını, sanat dünyasında taraflar oluştuğunu ve bu kutuplaşmanın bienalde yer alacak bazı sanatçıların işlerini geri çekmelerine neden olduğunu doğrulamıştı. Yaşanan bu olayların ardından İKSV gelecek yıl yapılacak bienalin küratörünü belirleyecek yeni danışma kurulunu duyurdu.

Sanat dünyası da kutuplaştı, İstanbul Bienali bir yıl ertelendiSanat dünyası da kutuplaştı, İstanbul Bienali bir yıl ertelendi

İstanbul Bienali küratörü temmuzda açıklanacak

İKSV tarafından yapılan duyuruya göre 18. İstanbul Bienali’nin danışma kurulunda yer alacak isimler şöyle; akademisyen ve eleştirmen Ahu Antmen, küratör Lydia Gatundu Galavu, sanatçı Gözde İlkin, araştırmacı, küratör ve sanat direktörü Renan Laru-an ile küratör ve müze direktörü Sally Tallant. Danışma kurulu bir araya gelerek küratör önerilerini sundu. Kurul önümüzdeki aylar boyunca da sergiyle ilgili gelişmelere dair yorumlarını paylaşarak bienale katkıda bulunacak.

İKSV’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre gelecek sene düzenlenecek 18. İstanbul Bienali’nin küratörü temmuz ayı içinde duyurulacak. Bienal, Koç Holding sponsorluğunda, 16-19 Eylül’deki ön izleme günlerinin ardından 20 Eylül – 23 Kasım 2025 arasında düzenlenecek.

İstanbul'da festival şöleni! Duman da var Tiesto daİstanbul’da festival şöleni! Duman da var Tiesto da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.