İstanbul Caz Festivali Günlüğü: Riff Cohen ve Okay Temiz’den bir ritüel gecesi

İstanbul Caz Festivali dün akşam gerçekleşen konserle başladı. 19 Temmuz'a kadar kentin farklı semtlerine yayıılan festivalin en iddialı isimlerinden birkaçı bu akşam müzikseverlerle buluşacak. Parkorman'da önce Mert Demir sahne alacak sonra da Riff Cohen ve Okay Temiz'in bir 'ritüel gecesi sunacak.

Kültür Sanat 8 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul Caz Festivali 30. yaşını kutluyor. Şehrin, müzik hayatına çeyrek asrı aşkın bir süredir büyük katkı sunan bu büyük buluşmanın yeni edisyonunu her gün siz 10Haber okurlarına aktarmaya çalışacağız. Açılışı dün akşam Avusturya Başkonsolosluğu’nun Yeniköy’deki tarihi binasında gerçekleşen festival, bugün birbirinden iddialı isimleri müzikseverlerle buluşturacak. Hem de bir böylesi bir kadronun izlenebileceği en güzel yerlerden biri olan Parkorman’da.

Bir önceki gün festivalin açılışını gerçekleştiren Takeshi’s Cashew’un yeniden sahne alacağı gecenin yıldızlarından biri Kovacs. Sziget ve Glastonbury gibi festivallerde büyük beğeni toplayan Hollanda doğumlu 33 yaşındaki müzisyen, İstanbul Caz Festivali’nin en özel konuklarından biri. 2014 yılından bu yana müzikal yolculuğunu sürdüren Kovacs, daha önce de şehrimizi şereflendirmiş ve büyük ilgi görmüştü.

İstanbul Caz Festivali için özel ritüel

Gecenin ve hatta festivalin en dikkat çekici performanslarından biriyse İsrailli müzisyen Riff Cohen ile Türk caz sahnesinin efsanelerinden Okay Temiz’i buluşturan proje olacak. İki isim ‘The Ritual’ adını verdikleri projeyle İstanbul Caz Festivali kapsamında Parkorman’da müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Türkiye’nin dünya çapında üne sahip perküsyon üstadı Okay Temiz, ağrılıklı olarak Fransızca şarkılar söyleyen İsrailli solist Riff Cohen ile ‘Ritual’ adını verdikleri festivale özel projelerini sahneleyecekler. Bu özel ritüel öncesinde ise Mert Demir ortamın havasını daha da ısındıracak. Hatırlanacağı üzere Mert Demir geçen yıl Mabel Matiz ile birlikte seslendirdikleri ‘Antidepresan’ şarkısıyla 2022’ye damga vurmuştu.

17.00: Takeshi’s Cashew / 18.45 Mert Demir / 20.15 Riff Cohen & Okay Temiz / 22.15 Kovacs

Türkiye aşkını 'Mihriban' ile yaşıyorTürkiye aşkını ‘Mihriban’ ile yaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.