İstanbul Caz Festivali’nde İngiliz misafirler

İstanbul Caz Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin üçüncü gününde mekân yine Parkorman'dı. Mammal Hands ile başlayan konser serisi, Ekin Beril ve Alfa Mist ile devam etti. Müziğimizin efsane ismi Özkan Uğur'un da anıldığı gecenin kapanışında Morcheeba sahnedeydi.

Kültür Sanat 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Morcheeba, 30. İstanbul Caz Festivali'nin üçüncü gecesinde sahnedeydi.

İstanbul Caz Festivali üçüncü gününü geride bıraktı. Festivalin Parkorman ayağının ikinci gününde müzik dünyasının birbirinden özel isimler sahnedeydi. Önceki gün yağmurun azizliğine uğrayan seyirciler bu sefer etkinlik alanına tedbirli gelmişti. Cumartesi akşamı yağan şiddetli yağmurda festival ekibi çok hızlı bir şekilde yağmurluk dağıtmıştı. Fakat ilerleyen saatlerde havanın serinlemesi performanslar esnasında dans edip ısınmayı tercih etmemeyenlere zor anlar yaşatmıştı.

İngiliz topluluk Mammal Hands’ın performansıyla başlayan Parkorman’daki bu ikinci gün etkinğine katılım yüksekti. Farklı yaş grubundan insanların doldurduğu festival alanında herkes eğlenmek için hazırdı. İstanbul Caz Festivali’nde Mammal Hands’in büyülü melodilerinden sonra sahneye Ekin Beril çıktı. Bu da eğlencenin dozunun bir nebze daha artmasını sağladı. Gecenin tek yerli ismi olan Ekin Beril, karşısında şarkılarına eşlik eden seyirci kitlesini görünce şaşkınlığını ve sevincini dile getirdi.

Festivalde Özkan Uğur unutulmadı.

İstanbul Caz Festivali, Özkan Uğur’u unutmadı

İstanbul Caz Festivali, cumartesi günü aramızdan ayrılan müziğimizin efsane ismi Özkan Uğur’u unutmadı. Daha önce festivalde de sahne alan isimlerden biri olan Özkan Uğur’un görüntüsü, sahnenin her iki yanında yer alan dev ekranlara yansıtıldı. Sonrasında da merhum sanatçının seslendirdiği ‘G.O.R.A’nın unutulmaz müziği ‘Olduramadım’ ekranlara yansıtıldı. Büyük alkış alan bu olay, bir yandan da alanı dolduran binlerce müzikseveri duygulandırdı. Bir anlığına sanki aramızdan ayrılmamış ve onu sahnede izliyormuşuz gibi hayal ettik. Şarkının sona ermesiyle birlikte muhtemelen gecenin en büyük alkış sesleri yankılandı.

Alfa Mist’in hayranlık uyandıran performansı sonrası sahneye son olarak Morcheeba çıktı. Gecenin bir diğer İngiliz topluluğu olan Morcheeba, 1990’lı yıllardan bu yana ülkelerinin en sevilen toplulukları arasında gösteriliyor. Skye Edwards’ın tükenmek bilemeyen enerjisiyle ön plana çıktığı konserde gitarist Ross Godfrey’in soloları da hayranlık uyandırdı.

30. İstanbul Caz Festivali, Parlorman mesaisine iki günlük ara veriyor. Yarın akşam Küçükçekmece’deki Göl Kenarı Amfi’de Parklarda Caz organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan festival, çarşamba günü Adamlar ve The Lumineers konserlerliyle devam edecek.

10Haber'den İstanbul Caz Festivali rehberi10Haber’den İstanbul Caz Festivali rehberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.