İstanbul’un artık bir tiyatro haritası var

İstanbul'da özel, şehir ve devlet tiyatroları olarak toplam 123 tiyatro sahnesi var. İBB Kültür, İstanbul Kültür Envanteri çalışmalarının ilkinde İstanbul'daki sahneleri gösteren bir harita hazırladı. Amaç tiyatroların görünürlüğünü artırmak.

Kültür Sanat 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Proje, tiyatroların görünürlüğünü ve erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor.

İstanbul’da özel, şehir ve Devlet Tiyatroları kapsamında toplam 123 tiyatro sahnesi var. Bu sahneler nerede, nasıl gidilir soruları aklınıza gelirse artık tek tek aramaktan çok daha kolay bir yöntem var.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) İstanbul Kültür Envanteri çalışmalarının ilki olan İstanbul Tiyatro Sahneleri çalışması yayınlandı. Böylece İstanbul tiyatro sahnelerini toplu şekilde gösteren bir haritaya kavuştu. Proje tiyatroların görünürlüğünü ve erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor.

İstanbul Tiyatro Sahneleri Envanteri kapsamında şehirdeki tiyatro sahnelerinin görünürlüğünü ve erişilebilirliğini artırmak için hazırlanan özel tiyatrolar, Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Merkezi sahnelerini içeren haritaya bu adresten ulaşabilirsiniz.

Harita şimdilik sadece görsel şeklinde. Yani herhangi bir sahneyi seçip tıklayıp hakkındaki bilgilere, ulaşım yöntemlerine ya da güncel oyun takvimine ulaşamıyorsunuz. Ancak İstanbul Tiyatro Sahneleri çalışması tiyatro sahnelerini daha görünür kılmak için haritanın dijitalleşmesi başta olmak üzere pek çok çalışma planladıklarını da duyurdu. Üstelik herhangi bir görüş, öneri ve eleştiri için de kapıları açık. Bu adresten( [email protected]) mail atabilirsiniz.

Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu TutumluerSavaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Tutumluer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.