J.K Rowling’in aklında altı kitap fikri var

'Harry Potter' serisinin yazarı J.K. Rowling son dönemde transfobik açıklamayalarıyla tepki çekse de uzun süre sonra ilk kez sadece yazma süreci ve yazarlığa dair konuştu. Kafasındaki yeni projelerden bahsetti, Potter serisini yazdığı günlere döndü.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Rowling, yeni yayımlanacak bir kitapta yer alan yazısının bir bölümünü The Times'la paylaştı.

‘Harry Potter’ serisinin yazarı J.K. Rowling dünyanın en çok okunan ve tanınan isimlerden. Yarattığı seri dünya çapında fenomene dönüştü. Bir kafede otururken yazmaya başladığı ve yayınevlerinin birçok kez reddettiği serisi yıllar sonra beyazperdeye de uyarlandı. Bu kez de sinemada rekorlar kırdı.

Yazar son dönemde transfobik açıklamalarıyla tepki çekse de uzun süre sonra ilk kez yazma süreci ve yazarlığa dair bir röportajla gündemde. Rowling şimdi geçmişe dönüyor ve ‘Harry Potter’ efsanesini yazma sürecini anlatıyor.

Bazen bir fikir peşinizi asla bırakmaz

“Normalde yazmak için oturduysam elbette zihnim bir fikir bulmak ve onu geliştirmek için çalışır. Ama tamamen rastgele bir anda örneğin sos yaparken de bir fikir aklıma gelebilir. Tam o an koşup bir dizüstü bilgisayar bulmak istersin ya da defterine not alırsın. Bir süre sonra bu defterlere dönüp baktığımda “Bu da neydi?” diye düşünürken buluyorum kendimi. Belirlediğim iyi bir kural var, eğer olması gerekiyorsa; hikaye için önemliyse ya da bir kıvılcım başlatacak kadar güçlüyse o fikir peşinizi asla bırakmaz.”

Başlamak bitirmekten daha zor

“Başlangıçlar benim için sonlardan daha zor. Normalde nereye gittiğimi biliyorum. Sona ulaştığınızda her şey doğru bir şekilde bir araya getirilmişse yazmakta hiç de zorlanmazsınız. Ama başlamak gerçekten zor.”

Snape’i öldürmek çok zordu

“Karakterleri öldürmeyi sevmiyorum ama bu da hayatın bir parçası değil mi? Snape’i öldürmek korkunçtu. Her zaman gideceğini biliyordum. Lupin ve Tonks’u (Harry’nin öğretmeni ve eşi) öldürmeye dayanamadım, bu çok üzücüydü.”

Rowling’in el yazması notları.

Hala elimle yazıyorum

“Özellikle geceleri elimle yazmayı çok seviyorum. Ama bir yandan da yanımdan bilgisayarımı yanımdan ayırmıyorum. Çünkü fikir ne zaman gelecek bilemezsiniz. Kimi zaman telefonuma da not alıyorum. Bazen beyniniz bir fikir tarafından tamamen ele geçiriliyor, o sesleri durdurmak ve beyninizi kapatmak çok zor. (Yazmaya dair) Şarkı sözlerinin biraz dikkat dağıtıcı olabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden çoğunlukla klasik müzik giyiyorum ya da sessizliğim var. İnsan seslerini seviyorum.

Altı kitap fikrim daha var

“Kafamda altı kitap var. Şu anda yazmaya devam ettiğim bir başka kitap daha var. Kafamda gerçekten birden çok fikir var.”

Harry Potter'ın ilk kapak çizimi satışta: 600 bin dolarla rekor kırması bekleniyorHarry Potter’ın ilk kapak çizimi satışta: 600 bin dolarla rekor kırması bekleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.