O James Bond 84 yaşında emekli oldu: Aileme daha çok zaman ayıracağım

James Bond karakterini yalnızca bir kez canlandıran George Lazenby 84 yaşında oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Oyuncunun kariyerindeki tek Bond filmi olan 'Kraliçe'nin Hizmetinde' serinin en iyi filmlerinden biri kabul ediliyor.

Kültür Sanat 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'James Bond' filminin yıldızı George Lazenby, 84 yaşında oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Emeklilik kimileri için hayal, kimileri için kabustur. Bu kararı almak -hele ki işini çok sevenlerdenseniz- çok da kolay değildir. Avustralyalı oyuncu ve eski ‘James Bond’ yıldızı George Lazenby oyunculuğu bıraktığını açıkladı, 84 yaşındaydı.

Kariyerine model olarak başlayan Lazenby ‘James Bond 007’ serisinin 1969 yılında çekilen ‘On Her Majesty’s Secret Service/Kraliçe’nin Hizmetinde’ filminde başrolü canlandırmıştı. Bu oyuncunun ilk ve tek Bond rolüydü. Lazenby emeklilik kararını Twitter hesabından uzun bir vedayla duyurdu. Emeklilik kararı alırken zorlandığını itiraf etti: “Bugünden itibaren artık oyunculuk yapmayacağım, kamuoyunun önüne çıkmayacağım, röportaj yapmayacağım ya da imza vermeyeceğim. Eğlenceli bir yolculuk oldu, ama yaşlanmak hiç eğlenceli değil.”

Ailesine daha fazla vakit ayıracağını söyleyen oyuncu hayranlarına da “Yıllar boyunca gösterdiğiniz sevgi ve destek için herkese en içten şükranlarımı sunuyorum. Benim için çok şey ifade ediyor” diyerek teşekkür etti.

‘Kraliçe’nin Hizmetinde’deki Bond rolü, Lazenby’nin ilk büyük oyunculuk işiydi. Daha sonra kendisine rolün yeniden teklif edildiğini de söyleyen Lazenby 1 milyon dolar nakit parayı geri çevirdiğini söylemişti. Rolü kabul etmeme kararını da “Bond bir vahşi… Onu çoktan geride bıraktım. Onu bir daha asla oynamayacağım” sözleriyle anlatmıştı.

Oyuncu James Bond karakterini yalnızca bir kez canlandırdı.

Bond rolünü canlandırmayı bıraktıktan sonra daha ciddi roller bulmakta zorlanan usta oyuncu TV filmlerinde ve reklamlarda oynadı. Kariyerindeki tek Bond filmi serinin tüm zamanlardaki en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Lazenby geçen yıl aralık ayında düşerek başından yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Oyuncu bu yılın mart ayında 34 yaşındaki Aaron Taylor-Johnson’ın bir sonraki James Bond’u oynamasını destekleyenlerdendi. Lazenby halefine rolü kendisine göre uyarlamasını ve yeniden keşfetmesini tavsiye etmişti.

James Bond söylentilerinde bugün: Denis Villeneuve yönetebilirJames Bond söylentilerinde bugün: Denis Villeneuve yönetebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.