Yeni dizi: 90’ların ‘Süper Modeller’i moda dünyasının perde arkasını anlatacak

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell… 90’ların dört efsane süper modeli. Onlar 'Süper Modeller' isimli bir diziyle moda endüstrisinin toz pembe olduğu kadar hiç anlatılmayan yönlerini anlatmak için bir araya geldi.

Kültür Sanat 8 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dizinin yapımcılığını EP ve Akademi Ödüllü Barbara Kopple üstlenirken yönetmenliğini ise Roger Ross Williams ve Larissa Bills yapıyor.

80’ler ve 90’lara dünyanın en ünlü süper modelleriyle dönüyoruz. Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista ve Christy Turlington… Modanın kare ası ‘Süper Modeller’ isimli bir mini dizi serisiyle moda endüstrisinin toz pembe olduğu kadar hiç anlatılmayan yönlerini anlatmak için bir araya geldi.

Apple TV+da yayınlanacak dört bölümlük dizi, bu isimlerin alanlarına nasıl hakim olduklarını ve kariyerlerini nasıl şekillendirdiklerine odaklanıyor. Öte yandan o yıllardaki moda endüstrisinde yaşanan değişimleri ve yıllar içinde dönüşen süper modellik kavramını da ele alıyorlar. Campbell, Crawford, Evangelista ve Turlington ile özel yeni röportajlar içeren serinin yönetmen koltuğunda ise Roger Ross Williams ve Larissa Bills oturuyor.

‘Süper Modeller’den dumanı üzerinde tüten bir fragman da paylaşıldı. Öte yandan modanın kare ası, geçen ay Vogue dergisinin Amerika ve İngiltere edisyonlarının kapak çekimi için bir araya gelmişti. Bu, dört modelin 1990’daki çekimlerinden sonraki ilk bir araya gelişleri oldu. Süper modeller ortak bir resmi açıklamada “Belgesel dizilerinde görülen yolculuğumuzun dünyanın dört bir yanındaki gençleri cesaretlendireceğini, motive edeceğini ve onlara ilham vereceğini umuyoruz” demişlerdi.

‘Süper Modeller’ 20 Eylül’de Apple TV+’da prömiyer yapacak.

Modanın kare ası aynı anda iki Vogue kapağındaModanın kare ası aynı anda iki Vogue kapağında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.