Metropolis çekimleri Hollywood grevine takıldı

Metropolis filminin yeniden çekilmesi plana rafa kaldırıldı. 188 milyon dolarlık bütçelik film projesi Hollywood'da devam eden grev nedeniyle iptal edildi. 1927'de Fritz Lang'ın çektiği ve sinemanın başyapıtları arasında gösterilen yapım, yeniden çekilebilse Apple Tv'de yayınlayacaktı.

Kültür Sanat 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fritz Lang'ın başyapıtı 'Metropolis' sinema tarihinin en önemli yapımlarından biri olarak kabul ediliyor.

Metropolis hayalleri suya düştü. Filmin 188 milyon dolarlık bütçelik yeniden çevrimi iptal edildi. Apple TV’nin yapımcılığını üstlenmesi planan yapım, maliyetin yüksekliği ve Hollywood’da devam eden grev nedeniyle rafa kaldırıldı. Sekiz bölüm olması öngörülen dizinin çekimleri Avustralya’nın Melbourne kentinde gerçekleşecekti. Proje, Avustralya eyalet ve federal hükümetlerinden gelen fon teşvikleri sayesinde Melbourne’un Docklands Stüdyoları’nda çekilecekti.

Avustralya’nın Victoria eyaleti yönetimi iptal kararı sonrası üzgün olduklarını ifade ederken teşvik kapsamında ödenmesi gereken 41.6 milyon dolarlık tutarın da yatırılmayacağını duyurdu. Yerel yönetimin mekân teşvik fonu, nihai ödemesi ancak yapım için nihai harcamalar gerçekleştikten sonra yapılabiliyor.

Metropolis yapımcıları suçu Hollywood’a attı

Metropolis filminin yapımcısı Universal Studio Group, 188 milyon dolarlık projenin iptalinden Hollywood grevini sorumlu tuttu. Yapım tarafından gelen açıklamaya göre, dizisinin senaryosu Hollywood senaristlerinin grev başlatması nedeniyle bir türlü tamamlanamamıştı.

Universal Studio Group’tan tarafından Deadline’a yapılan açıklamada “Devam eden yazar greviyle ilgili maliyetler ve belirsizlik bu zor kararı almamıza neden oldu” denildi. Sam Esmail tarafından yönetilmesi planan dizinin başrollerinde Briana Middleton ve Lindy Booth yer alıyordu. Apple, sekiz bölümlük diziye dair bu bilgi kırıntıları dışında herhangi bir veri paylaşmamıştı.

Sinema tarihinin başyapıtı

Alman yönetmen Fritz Lang’ın 1927 yılında çektiği film dünya sinema tarihinin başyapıtları arasında. Sınıf çatışması, sanayileşme ve makineleşmiş modernitenin tehlikeleri gibi temaları işleyen 1927 yapımı Metropolis, birçok eleştirmen tarafından tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul edilir.

İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano: 'Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister'İstanbul Modern’in mimarı Renzo Piano: ‘Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.