Ne patronlar var! Rajinikanth filmi izlemeleri için özel izin

Hindistan'da bir halk kahramanı olarak kabul edilen Rajinikanth'ın yeni filmi 'Jailer' nedeniyle ülkedeki şirketler çalışanlarına bir günlük izin hakkı tanıdı. Gösterime girdiği günden bu yana büyük ilgi gören film Hindistan'ın özellikle güneyinde kapalı gişe gösteriliyor.

Kültür Sanat 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Rajinikanth'ın aksiyon dozu yüksek son filmi 'Jailer' Hindistan'da büyük ilgi gördü.

Baştan söyleyelim olay Hindistan’da geçiyor. Son dönemde pek de iç açıcı olmayan gündemlerle dış haberler servislerinin ilgilendiği Hindistan bu kez belki de başka ülkelere de örnek olması gereken bir olayla manşetlere çıkıyor. Dünyanın en büyük film endüstrilerinden birine ev sahipliği yapan Hindistan’da sinema, gündelik yaşamda kriket kadar önemli bir yer tutuyor. Hâl böyle olunca da Bollywood yapımı filmler yayınlanması da büyük bir olaya dönüşebiliyor. Hele ki filmde Rajinikanth varsa.

Hindistan’ın en sevilen oyuncularından biri olan hatta bir nevi halk kahramanı statüsündeki Rajinikanth’ın yeni filmi ‘Jailer’ son dönemde ülkenin önemli gündem konularından biri. Toplumun filme gösterdiği yoğun ilgi karşısında bazı şirketler çalışanlarına bir jest yapma durumda kaldı. Ülkedeki sinemalarda kapalı gişe gösterilen filme mesai saatlerinde yer bulabilen sinemaseverler için çalıştıkları şirketler esneklik tanıdı.

Rajinikanth’ın yeni filmi ‘Jailer’i izlemek isteyen Hint sinemaseverler mesai saatlerinde izinli sayılıyor. Şimdiden gişe rekoru kırmasına kesin gözüyle bakılan filmi izlemek isteyen çalışanları bir gün izinli sayacak olan şirketler arasında Kerala merkezli eğitim hizmetleri veren bir kuruluş da var. Benzeri bir haber ülkenin güneyindeki Tamil Nadu bölgesinden de geldi.

Filmin Tamil dilinde çekilmesi özellikle ülkenin güneyinde büyük heyecanla karşılanıyor. Ağırlıklı olarak Sanskritçe filmlerin çekildiğini düşünecek olursak Tamil dilinde bir yapımın bu denli ilgi görmesi hiç de şaşırtıcı değil. Zira özellikle ülkenin güneyinde Tamil dilini konuşan milyonlarca insan yaşamakta. Üstelik bu insanlar için Rajinikanth, bir aktörden çok daha ötesi. Senarist, yapımcı ve yönetmen kimliğiyle de dikkat çeken oyuncu, ülkede bir halk kahramanı olarak da görülüyor.

'Oppenheimer', en çok izlenen 2. Dünya Savaşı filmi‘Oppenheimer’, en çok izlenen 2. Dünya Savaşı filmi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.