Kargo 16 yıl sonra yeniden bir arada

Türk rock müziğinin efsane grubu Kargo 16 yıllık bir ayrılığın ardından yeniden bir arada. Özel bir turne için bir araya gelen topluluğun üyeleri Ankara, İstanbul ve İzmir'de konser verecek. Turne programına yeni kentler de eklenecek.

Kültür Sanat 27 Nisan 2024
Kargo grubu 16 yıl sonra bir arada.

‘Renklerin İçinde’, ‘Kalamış’, ‘Şairin Elinde’, ‘Boğaziçi’ ve ‘Yıllar Sonra’ gibi zamansız şarkılara imza atan Kargo 16 yıl sonra yeniden bir arada. Koray Candemir’in solo kariyerine yoğunlaşması sonrası bir dönem Mirkelam’ın da solistliğini üstlendiği grup orijinal kadrosuyla bir turneye hazırlanıyor. Türk rock efsanesi turnesine başkentten başlayacak. 18 Mayıs’ta CerModern Ankara’da, 1 Haziran’da İstanbul’da İstanbul Maximum Uniq Hall’da ve 2 Haziran’da ise İzmir’de Kültürpark’ta sahne alacak. Turne bu üç konserle sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki günlerde programa yeni şehirler de eklenecek.

Kargo’dan ‘Yarına Kalan Şarkılar’

1993 yılında kurulan Kargo, 1990’lar boyunca ve 2000’lerin ilk yarısında Türk rock sahnesindeki öncülerdendi. Selim Öztürk ve Mehmet Şenol Şişli tarafından kurulan grup yayınladıkları ilk albümleri ‘Sil Baştan’ ile isimlerini duyurmaya başlamıştı. 1996’da gruba katılan Koray Candemir ve yayınladıkları ‘Yarına Ne Kaldı’  ile grup adını geniş kitlelere duyurabilmişti. Aradan geçen çeyrek asır ve inişler çıkışlar sonrasında topluluğun şarkıları başka müzisyenler tarafından bir saygı duruşu projesi olan ‘Yarına Kalan Şarkılar’ ile yeniden hayat buldu.

mor ve ötesi, Jabbar, Nilipek, Simge Pınar ve Şanışer, artık klasikleşmiş Kargo şarkılarını kendi yorumlarıyla seslendirmişti. Bu listeye geçen aylarda Buray, Cem Adrian, Gece, Sattas, Rashit, Vega, maNga, Yalın, Batu Akdeniz ve Aleyna Tilki gibi isimler de eklenmişti.

Müzik Radarı hasretle sunar: Yarına kalan şarkılarla KargoMüzik Radarı hasretle sunar: Yarına kalan şarkılarla Kargo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.