Kız Kulesi bir kez daha açıldı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, kapsamlı restorasyonun ardından 11 Mayıs 2023'te açılan İstanbul'un simgesi Kız Kulesi'nin, yeniden açıldığını duyurdu.

Kültür Sanat 1 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Kız Kulesi’nin açıldığını duyurdu. Ancak hatırlanacağı üzere 11 Mayıs 2023’te tarihi yapı, kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Bu açılışı 10Haber’de duyurmuştuk. Kapsamlı restorasyonun ardından İstanbul’un simge yapısının açılışı lazer gösterileriyle yapılmıştı. Aradan geçen zaman içerisinde bu tarihi yapının bir süre kapalı kaldığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün verdiği açılış haberiyle öğrenildi.

Açılıştan sonra neden kapatıldığına dair bir bilgi paylaşılmadı

Kız Kulesi’nin ne zaman ve neden kapatıldığını dair bir bilgi paylaşılmazken 1 Mart itibarıyla ziyaret edilebileceği duyuruldu. Prof. Dr. Feridun Çılı, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi mimar Han Tümertekin’den oluşan bilim kurulunun rehberliğinde gerçekleşen restorasyonun ardından 11 Mayıs 2023 aklamı açılan tarihi yapı yapının yeniden açılışı hakkında ulaşım bilgileri ise kamuoyuyla paylaşıldı.

Kız Kulesi’ne ulaşım şimdilik Karaköy’den

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün X hesabından yapılan açıklamada Kız Kulesi’ne ulaşım hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “Ulaşım Üsküdar, Salacak sahil düzenleme çalışmaları sebebiyle Karaköy İskelesi’nden; tekne seferleri 09.30- 17.00 saatleri arasında yarım saatte bir olacak şekilde sağlanacak. Ziyaretçilerimizin bilgisine sunulur.”

Galata Kulesi'nde sona doğru: Bir ay sonra görüşmek üzereGalata Kulesi’nde sona doğru: Bir ay sonra görüşmek üzere

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.