Kızılcık Şerbeti: Kızılcık şehveti

‘Kızılcık Şerbeti’nin 52. bölümünde Umut’u melankoli sarınca Nursema’yla ilişkisi sallantıya girdi. Fatih ayağının tozuyla yeniden sözlenmeye kalktı. Bölümün sonunda hamile olanın Doğa olmadığını öğrendik. Bir tek üç ölümüz, beş yaralımız eksik.

Kültür Sanat 24 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Geçen bölümün sonunda Doğa’nın (Sıla Türkoğlu) yeniden hamile olduğunu öğrenmiştik. Sorun şuydu ki Doğa, Fatih’ten (Doğukan Güngör) boşanalı bir hafta bile olmamıştı. Bu haberden sonra tekrar evlenmelerini izleyicinin kalbi kaldıramazdı; hele de Fatih ikinci gün başka eş adayı bulmuşken.

Fatih bu bölüm el artırdı ve söz için organizasyon düzenlendi. Şimdi soruyoruz: Aynısını Doğa yapsa Fatih kızılca kıyametleri koparmaz mıydı? Fatih’in anası olacak o Pembe’nin (Sibel Taşçıoğlu) şekeri oynamaz mıydı? Doğa dahil herkes bu konuda ne kadar sakin yahu diye diye ekran başında voltalar alttık.

Gözde çift sözde çift oluyor

Çiftlerden devam edelim de içimiz kararsın. Evlenmeden önce pamuk gibi olan Nursema ve Umut çiftini (Serkan Tınmaz, Ceren Yalazoğlu) evlendikten sonra çizgi filmlerdeki o kara yağmur bulutu takip ediyor. Umut’un dolandırıcılıktan tutuklanıp şartlı tahliyeyle salınmasının ardından çiftimiz bu bölüm iyice çöküşe geçti.

Bölüm boyunca Umut utancının öfkesini en çok mahcup olduğu kişiden, yani Nursema’dan çıkardı. Umut’un ruh hali anlaşılır; ama Nursema’ya davranışlarını hiçbir noter onaylamaz. Para bitince Nursema’nın gerçek yüzünü mü görmüş ne, öyle bir şeyler geveledi. Seni ezelden gelen o fakir halinle seven babamız mıydı Umut?

Aile planlaması

Yeni boşanmış kızı hamileyken eski dünürlerinin söz kestiğini duyunca çıldıran Kıvılcım (Evrim Alasya), merasimi bastı. Peşinden gelen Alev (Müjde Uzman) herkesin içinde hamile olanın kendisi olduğunu itiraf edince ortalık bileklere sürülen kolonya koktu tabii. Hatırlarsanız Alev ve dünürgillerden Abdullah baba (Settar Tanrıöğen) bir gönül ilişkisi yaşamıştı. Edirne’den Ardahan’a herkesin ahlak bekçiliğini yapan Abdullah’ın Pembe’den boşanmadan Alev’le yediği nanelere bak hele. Geçen bölüm gebelik testinin Covid-19 testi çıkmasını dilediğimiz saflıkta bir dilek daha bırakıyoruz: Alev, Ünalları kızdırmak için bebeğin Abdullah’tan olduğunu söylemiş de bebek Rüzgar’danmış (Yiğit Kirazcı) meğer, he? Dizide eser miktarda bile mantık kalmadığından bizce bu iş olur.

Dizi yansıması

🔴 Dizinin mantık yükünü sırtlayan sadece Arslanların Kıvılcım’ı ve Ünalların Mustafa’sı (Emrah Altıntoprak) kaldı. Mustafa, kardeşi boşanır boşanmaz yeni gelin bulduklarını adabımuaşeret kuralları gereği Doğa’ya söylemeleri gerektiğinde direten tek Ünal’dı örneğin.

🔴 Mustafa ayrıca adak için koyun seçmeye gidince karşılaştığı kuzudan ötürü “Biz bunun annesini keseceğimize çocuk okutalım” diyerek hayvan haklarına göz kırptı. Nilay da (Feyza Civelek) Mustafa’sına kıyamadığı için kuzu kurtarma operasyonu düzenledi. Feyza Civelek’in Lara rolündeyken attığı, “Hayvanlar da vardır” mı “Hayvanlar davardır” mı olduğu anlaşılmayan sloganın ruhu böylelikle Nilay rolüne de taşınmış oldu.

🔴 Mantık demişken Doğa’nın kademe kademe azalan muhakeme yeteneği kardeşi Çimen’i de (Selin Türkmen) bozdu. Babaları Kayhan’ın (Soydan Soydaş) girişimcilik konusundaki beceriksizliğiyle kapışırlar. Kıvılcım’a çekmiş olamayacaklarına göre ikisi de Kayhan’a çekmiş.

🔴 Bu bölümde Doğa, Alev ve Umut ‘Ünalzede’ olarak nitelendi. Ünallar düşman başına bir aile; ama bu üçlümüz de Yanlış Karar Üstüne Daha da Yanlış Karar Alma Derneği (YKÜDYKAD) yönetim kurulu üyeleri maşallah. Ünallar basiretsizlik potansiyellerini ortaya çıkarmış bizce.

🔴 Her bölüm adeta klip çekilmesinden sıkılsak da bu bölüm ‘Hayalet Sevgilim’den bildiğimiz İrem’in ‘Ne Olur Anla’sını dinlediğimiz için affettik. Gençler bilmez… Hey gidi…

🔴 Son olarak çok merak ettiğimiz bir konu var: Alev ve Abdullah korunmadan mı birlikte olmuş yoksa Rachel ve Ross’taki talihsizlik mi gelmiş başlarına? (‘Düşündüklerimi sil’ butonu neredeydi?)

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Doğa ve Kıvılcım özelinde ufak detaylar birleşe birleşe izleyicide şöyle bir tablo oluşuyor: Acaba diziye bir ayar mı çekildi? Kıvılcım üzerinden kendi ayakları üstünde duran kadın imajı devam ettiriliyor. Ama kızı Doğa’yla olan ilişkisinde ilk sezondaki gibi kızına sahip çıkan, onu okuluna devam etmeye teşvik eden bir anne yok artık. Neredeyse, ne kadar toksik bir ilişkisi olursa olsun Doğa’yı yuvasına döndürmeye varacak söylemleri var bazen. Doğa’daki değişimse akla ziyan.

Hakkını yemeyelim, ilk sezonda daha uzlaşmacıyken ikinci sezonda Pembe’ye karşı kendini ezdirmeyen bir Doğa var. Ama neticede okulunu bırakmış, aldatılmayı sineye çeken, Fatih’e bitmeyen son şanslar veren, boşansa da yolunu gözleyen, gördüğü muameleye rağmen hiçbir hak talebinde bulunmayan biri haline geldi. Bu, iktidarın kadını konumlandırdığı yere çok yakın. Dizinin Nursema’nın direnişiyle yaktığı ışık Doğa aracılığıyla azar azar söndürülüyor mu?

53. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Settar Tanrıöğen, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Kayra Şenocak, Selin Türkmen, Yiğit Kirazcı, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Gizem Yanık, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Sema Öztürk, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti: Sandalye kapmacaKızılcık Şerbeti: Sandalye kapmaca

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.