Halk istedi Scorpions bir konser daha verecek

Scorpions'un 23 Mayıs'taki konserinin gördüğü yoğun ilgi üzerine rock efsanesi 25 Mayıs'ta da İstanbul Küçükçiftlik Park'ta sahne alacağını duyurdu. İkinci konserin biletleri 15 Ocak'ta satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 10 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul yıllar sonra oldukça hareketli bir konser sezonu yaşamaya aday. Bu durumun aktörlerinden Scorpions yoğun ilgi üzerine İstanbul programına bir konser daha ekledi. Rock tarihinin efsane topluluğu 23 Mayıs’ta yapılacağı duyurulan konserinin biletleri kısa sürede tükenince 25 Mayıs’ta da İstanbul’da bir konser vereceğini duyurdu. Yine Maçka Küçükçiftlik Park’ta yapılacak konserin biletleri 15 Ocak’ta Biletix, Basso, bubilet , Biletino ve Biletinial üzerinden satışa çıkıyor.

Scorpions’tan 40. yıl kutlaması

Efsane albümü ‘Love at First Sting’in 40. yılını kutladığı turne kapsamında 23 ve 25 Mayıs’ta İstanbul’da konser verecek olan Scorpions sekiz yıllık bir hasreti de sonlandırıyor. ‘Still Loving You’, ‘Wind of Change’, ‘Rock You Like a Hurricane’, ‘Send Me an Angel’, ‘Always Somewhere’ ve ‘Born to Touch Your Feelings’ gibi unutulmaz şarkılara imza atan grup 1965 yılında gitarist Rudolf Schenker tarafından Almanya’nın Hannover kentinde kuruldu. O tarihten bu yana müzik dünyasında varlığını kesintisiz biçikde sürdüren topluluk özellikle rock baladlarıyla ünlendi. Rock efsanesi müzikleri kadar konseriyle de dünyadaki değişimin hem öncülerinden, hem de ilk tanıklarından oldu.

1989 yılında yayınlanan grubun solisti Klaus Meine’ın ‘Wind of Change’i Sovyetler Birliği’nde gerçekleşen darbe girişimi ve ardından da dağılma döneminin simge şarkısı olmuştu. Sovyetler’deki dünyaya açılım süreci kapsamında 1989 yılında başkent Moskova’da konser veren Scorpions bunu başarabilen ilk Batılı topluluktu. On binlerce insanın katıldığı konser şarkının adı gibi değişim habercisiydi. 13 Ağustos 1989’daki bu konserden iki yıl sonra bir diğer ilki Metallica gerçekleştirecekti. James Hetfield ve arkadaşları Sovyetler Birliği’nde konser veren ilk Amerikalı grup olacaktı.

1990’lardaki siyasi dönüşümün kültürel yansımasında böyle tarihi bir role sahip olan Scorpions Latin Amerika’dan Rusya’ya Avrupa’dan Uzak Asya’ya dünyanın dört bir yanında sadık bir dinleyici kitlesine sahip. Topluluk son olarak 22 Şubat 2022’de yaptıkları müziğe bağlılıklarını da onurlandıran albüm ismi ‘Rock Believer’ ile dinleyici karşısına çıkmıştı.

Gardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılıGardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.