Konser Kurdu Akdeniz’in hüzünlü notalarının peşinde

Konser Kurdu bu hafta anlamlı bir o kadar da hüzünlü bir konsere odaklanıyor. Filistinli udi üç kardeşten oluşan Le Trio Joubran, çok sevildikleri İstanbul'da konser verecek.

Kültür Sanat 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul bu akşam, Filistin’in dünya çapında tanınan topluluğu Le Trio Joubran’ı ağırlıyor. Coldplay ile birlikte şarkı kaydeden ve dünyanınn en prestijli salonlarında sahne alan topluluk, Maslak’taki TİM Show Center’da müzikseverlerle buluşacak. Bu etkinliği özel kılan bir nokta var. Performansın tüm geliri Filistin halkına bağışlanacak. Doğu Akdeniz’in hüzünlü melodilerini udlarıyla seslendiren üç kardeşten oluşan grup, kurulduğu ilk günden beri, memleketleri Filistin’de yaşayanan insanlık dramına dikkat çekmeyi ve o coğrafyanın insanının sesini dünyaya duyurmayı amaçlıyor. Türkiye’de çok geniş bir dinleyici kitlesi bulunan grubun Spotify verilerine göre en çok dinlenildiği beş kentten birincisi İstanbul.

Asmalımescit’te Queen şarkıları

Konser Kurdu olarak elbette haftanın bu en özel performansına kayıtsız kalamadık ve yazıya da bu etkinliğin duyurusuyla başladık. Bostancı Gösteri Merkezi, bu akşam hüzünlü bir diğer ismi ağırlayacak. Şarkı sözleri ve melodileriyle büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan Cem Adrian, bu gecenin Anadolu yakasındaki en iddiallı etkinliğini gerçekleştirmek için sahnede olacak.

Rotamızı Avrupa yakasına çevirdiğimizde ise Maslak’taki Klein Phonix’te dünya yıldızı bir Dj karşımıza çıkıyor. Elektronik müzik dünyasının en tanınan isimlerinden biri olan Diplo, bu akşam sahnede olacak. Taksim dolaylarına geldiğimizde ise Asmalımescit’teki Blind’da Cingi’nin Queen’e saygı gecesi karşımıza çıkıyor. İstiklal Caddesi’nin başlangıcındaki Dorock XL Venue Taksim’de ise yerli rap sahnesinin tanınmış ismi Lil Zey sahnede. Babylon’da ise İzlandalı elektronik müzik üstatları Gus Gus performans sergileyecek.

If Performance Hall Beşiktaş’ta Yaşar sevenleriyle buluşurken Cihangir’deki Roxy alternatif sahnenin yükselen topluluğu The Away Days’i ağırlıyor. Kadıköy’deki Dorock XL ise 21.30’da Yaşlı Amca performansına ev sahipliği yapacak. Cuma gecesinin öne çıkan bir diğer projesi de Zorlu PSM’deki Selen Gülün konseri.

Cumartesi konser maratonu daha sakin

Gelelim pek çoğuna göre haftanın en güzeli günü olan cumartesiye. Ataşehir’in konser mekanı JJ Arena, bu yaza ‘Ali Cabbar’ şarkısıyla damga vuran Emir Can İğrek’i ağırlıyor. Saat 21.00’de İstiklal Caddesi’ndeki Borusan Müzik Evi ise Nova Muzak serisi kapsamında The Necks’i ağırlıyor.

Borusan Müzik Evi’ne yürüme mesafesindeki Blind’da Türk rock tarihinin en önemli topluluklarından Yüksek Sadakat sahnede olacak. Aynı saatlerde Babylon ise Radyo Eksen partisine ev sahipliği yapıyor. Aqua Florya’daki Hayal Kahvesi’nde saat 22.00’de Gökhan Türkmen sahnede olacak.

Rotamızı Ege’nin incisi İzmir’e çevirdiğimizde ise yarın akşam alternatif sahnenin yükselen değeri Palmiyeler çıkıyor karşımıza. Grup, Rene Lokal’de sahne alacak. Aynı mekanda bu akşam ise Seda Erciyes sahnede. Başkent Ankara’da ise yarın akşam CSO Ada Ankara’da Mayra Andrade konser verecek.

Hollywood'da Hollywood’da “Gazze” diyen işinden kovuluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.