Konser Kurdu bu hafta sonu elektronik ortamlarda

Konser Kurdu, artık gelenekselleşen MIX Festival'in izinde. Zorlu PSM'nin iddialı etkinliklerinden biri olan festival bu yıl dikkat çeken konukları ağırlıyor. Röyksopp, Weval, Warhaus, Kid Francescoli ve Isaac Delusion gibi isimlerin katılacağı festivalin bu akşamki açılışına saatler kaldı.

Kültür Sanat 3 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul’da sonbahar etkisini pek hissettiremese de festivaller artık kapalı mekânlara taşınmış durumda. Zorlu PSM’nin artık gelenekselleşen etkinlik dizisi MIX Festival, yeni edisyonuyla bu akşam başlıyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen festival, dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. Yerli sahnenin sevilen topluluklarından Flört’ün yanı sıra Warhaus, Douglas Dare, Isaac Delusion ve Aga B gibi müzisyenler Zorlu PSM’deki farklı sahnelerde müzikseverlerle buluşacak. Elektronik müzik, alternatif rock ve rap türlerinin önemli temsilcilerini ağırlayan festivalin bu akşamki yıldızı ise İskandinav diyarından gelen soğuk ama ritmik hava dalgası Röyksopp.

Konser Kurdu kâh festivalde kâh sahnede

İki gün boyunca sürecek festivalin cumartesi ayağı da bir hayli iddialı. Yerli sahneden Barış Demirel ve Hedonutopia’nın yanı sıra Weval ile Kid Francescoli cumartesi akşamının özel perfomansları için Zorlu PSM içindeki farklı mekânlarda performans sergileyecek. MIX Festival’in iki güne yayılan performans maratonu dışında İstanbul pek çok etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Konser Kurdu, elbette onları da göz ardı etmiyor.

Melek Mosso bu akşam saat 20.00’de Yeni Gazino’da sahne alırken Mabel Matiz de Volkswagen Arena’da. Birkaç hafta önce yayınladığı ‘Fatih’ albümüyle büyük beğeni toplayan Mabel Matiz, cumartesi akşamı da JJ Arena’da sahnede olacak. Bu hafta sonunu iki konserler geçirecek bir diğer isim ise Teoman. Bu akşam Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek olan Teoman yarın akşam da aynı mekânda sahnede. Saat 21.00’de başlayacak olan performansıyla da Levent Yüksel, Kuruçeşme Arena’da.

Beşiktaş’ın konser yeri If Performance Hall ise Redd’in konserine ev sahipliği yapacak. Ataşehir’deki JJ Arena’da ise Ceylan Ertem sahne alırken İrem Derici de Sahne İstanbul’da. Konser Kurdu’nun radarına takılan gecenin bir diğer konserinde ise Deniz Tekin, Asmalımescit’in etkinlik mekânı Blind’da. Eskinin Babylon’u olan bu tarihi mekâna birkaç yüz metre uzaklıktaki Salon İKSV’de ise Yellow Days, Garanti BBWA Konserleri kapsamında sahnede. Funk ve soul müzik sevenlerin kaçırmaması gereken bu konserin devamı da cumartesi akşamı yine aynı yerde.

Şimdi biraz da cumartesi akşamına odaklanalım. Jolly Joker Kıyı İstanbul’un cumartesi gecesi konuğu Gökhan Türkmen. Karşı yakadaki Jolly Joker’in konuğu ise Simge Sağın. Kartal İstmarina’daki konserin başlama saati 21.00. Aynı saatlerde Boğaz kıyısında Serdar Ortaç müzikseverlerle Kuruçeşme Arena’da buluşacak. Yerli rap sahnesinin güçlü sesi Ozbi, Beşiktaş’taki If Performance Hall’da sahne alırken Nükhet Duru ise Dada Salon Kabarett’de. Mecidiyeköy’den Taksim’e doğru şöyle bir uzanalım. İstiklal Caddesi’nin girişindeki Dorock XL Venue Taksim Kalben konserine ev sahipliği yaparken Asmalımescit’teki Blind’da ise Sattas sahnede olacak.

Pazar gününün sakinliğini bozacak etkinlik ise Blind Guardian’dan. İlhamını J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya evreninden alan Alman topluluk Zorlu PSM’de sahnede olacak. Saat 18.00’de ise kentin Anadolu yakasında Buray, Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alacak.

İstanbul dışındaki etkinliklerin ilk durağı ise başkent Ankara. Türkiye’nin en çok konser veren topluluklarından Pinhani, bu akşam Ankara’daki Milyon Performance Hall’da sahne alacak. Bursa’da yine bu akşam Dada Salon Kabarett’de Mehmet Erdem, müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yarın ise Ufuk Beydemir Bursa Hayal Kahvesi’nde sahnede olacak. Öğrenci kenti Eskişehir de hafta sonunu hareketli geçirecek. Bu akşam Milyon Performance Hall’da Perdenin Ardındakiler, If Performance Hall’da ise Fettah Can sahnede.

Beatles klibi Peter Jackson'a emanet: Başucumda saklayacağımBeatles klibi Peter Jackson’a emanet: Başucumda saklayacağım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.