Konser kurdu sıcaklara meydan okuyor

İstanbul bu hafta sonu da birbirinden özel konserlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sıcak havanın etkisini göstereceği bu günlerde hem yerli sahnenin yıldız isimleri hem de uluslararası çapta önemli müzisyenler kentin farklı mekânlarında müzikseverlerle buluşacak. Konser kurdu da takipte.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Hooverphonic, solist olarak Geike Arnaert'in katılımı sonrası ilk kez İstanbul'da.

İstanbul çok sıcak geçeceği açıklanan bir hafta sonuna iddialı konser programıyla başlıyor. Yerli sahnenin yıldız isimlerinin yanı sıra dünya çapında isimler de bu hafta sonu İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Tabii buluşma mekânları tahmin edilebileceği üzere ağırlıklı olarak açık hava alanları. Bu akşam sahne alacak olan isimler arasında Belçikalı ünlü topluluk Hooverphonic, elektronik müziğin dünya çapındaki ismi Mahmut Orhan, popun genç yıldızı Edis ve hayranları tarafından hasretle beklenen efsane İbrahim Tatlıses. O halde hazırsanız etkinlik turuna başlıyoruz.

Hooverphonic’ten İstanbul’da özel bir konser

Hooverphonic geçen yılki senfonik konserin ardından bu sene köklerine dönüş anlamına gelen solistleri Geike Arnaert’in de gruba yeniden katılmasıyla çok daha iddialı. ‘Mad About You’, ‘2Wicky’ gibi çok sevilen şarkılara imza atan Belçikalı topluluk bu akşam Maximum Uniq Açıkhava’da konser verecek.

Bu akşamın önde gelen bir diğer etkinliği için rotamızı Boğaz kıyısına, Kuruçeşme’ye çeviriyoruz. İbrahim Tatlıses, merakla beklenen performansı için Kuruçeşme Arena’da hayranlarının karşısına çıkacak. Bir önceki yıl aynı mekânda verdiği konseri öncesinde oluşan izleyici kuyruğu uzun süre hafızalardan çıkmayan Tatlıses’in performansı öncesi yine aynı manzaranın oluşması bekleniyor. Saat 21.00’de başlayacak olan performans için birkaç saat önceden mekâna gelmeniz tavsiye olunur.

Bu özel buluşmayla aynı saatte İstanbul’un bir diğer önemli açık hava etkinlik alanı Kemerburgaz Kent Ormanı’nda ise pop müziğin son yıllardaki en önemli isimlerinden Edis sahne alacak. Şarkılarının yanı sıra sahne performansı ve danslarıyla da büyük beğeni toplayan şarkıcının konserinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

İstanbul Caz Festivali devam ediyor

Gecenin bir diğer özel etkinliği için rotamızı Arnavutköy’e çeviriyoruz. Robert Koleji’ndeki konserde Koreli caz solisti Youn Sun Nah, İstanbul Caz Festivali kapsamında sahnede olacak. Konser saat 21.00’de başlayacak. Yine aynı saatte Blind’da müziğin efsane topluluğu Moğollar sahne alacak. Kent merkezinden biraz uzaklaşıp Maslak dolaylarına gitmeyi tercih edenler için Klein Phoenix Park’ta elektronik müziğin dünyaca ünlü ismi Mahmut Orhan’ın performansı harika bir seçenek olabilir. Kapıların saat 20.00’de açılacağı performans, gecenin en önemli elektronik müzik etkinliği olarak öne çıkıyor.

Saatler 21.15’i gösterdiğinde Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda alternatif müziğin yenilikçi ikilsi Dolu Kadehi Ters Tut, hayranlarıyla buluşacak. Özellikle gençler arasında çok sevilen topluluk hem melodileri hem de şarkı sözleriyle dikkat çekiyor. Hafta sonuna kafa dağıtarak girmek istiyorsanız bu konser sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Harbiye’ye yaklaşık 20 dakika uzaklıktaki Babylon’da ise “karanlık pop” temalı bir konser müzikseverleri bekliyor. Sufle, geçen ay yayınladıkları ‘Karanlık Pop’un ilk konseriyle seyirci karşısında olacak.

Gelelim yarına. Cumartesi akşamının öne çıkan etkinliklerinden biri Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki Selda Bağcan, Serenad Bağcan, Sonat Bağcan ve Seda konseri. Müziğin neredeyse son 50 yılına damga vuran ailenin bu özel buluşması İstanbul sıcağında kapalı ortama girmek istemeyenler için iedal bir buluşma. Geceye damga vuracak bir diğer etkinlik için rotamızı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’na çeviriyoruz. Müziğimizin güçlü ve nadide sesi Candan Erçetin her şarkısına binlerce izleyicinin aynı anda eşlik edeceği konseriyle bu özel mekânda sahne alacak.

Kadın vokallerin ağırlığının hissedildiği bu güzel gecenin bir diğer yıldızı ise Kalben. Alternatif müziğin sevilen ismi Dorock XL Kadıköy’de sevenleriyle buluşacak. Yine aynı saatte yani 21.30’da Gökhan Türkmen, If Performance Hall Beşiktaş’ta sahne alacak. Daha eskilere gitmek isteyenler için Blind’da gerçekleşecek olan Pink Floyd Tribute konseri önerebiliriz. Tüm dünyada saygı grupları bulunan efsane grubun şarkıları kim bilir yarın gece başka hangi kentlerde aynı şekilde yankılanacak.

Pazar gününe geldiğimizde ise Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda “Üçüncü Yeniler” olarak adlandıran alternatif müziğin ünlü topluluğu Yüzyüzeyken Konuşuruz, dördüncü albümleri ‘Kader Sk’ lansman konseriyle hayranlarıyla buluşacak. Ancak ondan önce İstanbul Caz Festivali’nin en sevilen organizasyonlarından ‘Caz Vapuru’ saat 16.00’da Kabataş’tan kalkıp Anadolu Kavağı’na kadar kıyı boyunca gidip gelecek. Bu esnada da vapuru dolduran cazseverler farklı performanslar dinleyecek. Gecenin dikkat çeken bir diğer etkinliği için rotamızı Klein Phöenix’e çeviriyoruz. Fransa’dan yayılan elektronik dalgaların güçlü temsilcisi Polo & Pan, Bodrum performanslarından iki gün sonra bu kez de İstanbullu müzikseverle buluşacak.

Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyorYüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.