Kral Charles’ın yaptığı seramik keçi 11 bin dolara satılıyor

Kral Charles'ın üniversite yıllarında yaptığı ve tek seramik parçası olduğu tahmin edilen bir keçi heykeli 11 bin dolara satıldı. Heykelin Galler Kraliyet Alayı maskotu olan keçiden ilhamla yapıldığı düşünülüyor.

Kültür Sanat 5 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sarı boynuzları ve sarı, pembe ve kahverengi çizgileri olan seramik 10 bin dolara satıldı.

Kral III. Charles’ın başarılı bir suluboya ressamı olduğu, gençlik yıllarından itibaren resim yaptığı bilinir. Prens Charles 1967’de Arkeoloji ve Antropoloji ve ardından Tarih okumak için Cambridge’deki Trinity College’a kabul edildi. Haziran 1970’te mezun olarak üniversite diploması alan ilk İngiliz varis oldu. Charles ülkesinde hayır kurumlarına bağışlanmak üzere sergiler de açtı. Ancak kral yalnızca resim değil, sanatın farklı disiplinlerinde de maharetliymiş.

Kral Charles’ın üniversite yıllarında yaptığı ve tek seramik parçası olduğu tahmin edilen bir keçi heykeli varmış. Kanadalı Raymond Patten’a ait 55 yıllık bu seramik bir açık artırmada 10 bin dolara satıldı. Patten 21. yaş gününde büyük teyzesinin hediye ettiği heykelin eline nasıl ulaştığını şöyle anlatıyor:

“Teyzem bana bu heykeli Prens Charles’ın yaptığını söyledi. Bana verdiği bu hediye sayesinde kralı kişisel olarak tanıdığına inanıyorum. Hayatım boyunca bu heykele değer verdim.”

Hansons Auctioneers müzayede evinden Charles Hanso keçi heykeliyle poz verdi.

Müzayede evi müdürü ise Raymond Patten’dan gelen bir e-posta sayesinde heykelden haberdar olduklarını ve çok heyecanlandıklarını söyledi. Charles’ın keçi heykelinin Galler Kraliyet Alayı maskotu olan keçiden ilhamla yapıldığı düşünülüyor. Kanadalı Patten satış için heykeli İngiltere’ye getirdi.

Kral Charles kanser teşhisinden sonra ilk kez konuştu: Teşekkür ederimKral Charles kanser teşhisinden sonra ilk kez konuştu: Teşekkür ederim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.