Rod Stewart, Ed Sheeran’a: Kızıl saçmalık

Rod Stewart kendisine yöneltilen bir soru üzerine Ed Sheeran'ı daha önce hiç dinlemediğini ve hiçbir şarkısını bilmediğini söyledi. 1980'lere damga vuran sir unvanlı müzisyen şu sıralar 'Swing Fever' albümünü tanıtmakla meşgul.

Kültür Sanat 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ed Sheeran (solda), Rod Stewart (sağda)

‘All for Love’, ‘Baby Jane’, ‘Maggie May’, ‘Downtown Train’ ve daha nice unutulmaz şarkısıyla müzik tarihine yön veren Rod Stewart şu sıralar yeni albümünün heyecanını yaşıyor. Amerikan caz ve pop standartlarından oluşan ‘Swing Fever’ albümünü yayınlayan müzisyen şu ana kadar olumlu tepkiler aldı. Bir İngiliz olarak dikkat çekici derecede başarılı Amerikan aksanıyla albümdeki şarkıları seslendiren müzisyen, kuşkusuz karizmasıyla da yıllara meydan okuyor. Özellikle 1970 ilâ 1990 yılları arasında hem müzik hem magazin basınına bol bol malzeme veren müzisyen tüm o cool duruşuna karşın kuşak çatışmasına kayıtsız kalamadı.

İkinci Dünya Savaşı’nın bittiği yılda, 1945’te Londra’da dünyaya gelen Rod Stewart, ilk gençlik yıllarından itibaren dinlemekten büyük zevk aldığı Sam Cooke ve Muddy Waters gibi efsane müzisyenlerin kendisinde çok özel bir yere sahip olduğunu söyleyen şarkıcı, ‘Swing Fever’ albümünü anlattığı röportajında, güncel müzik hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. Cover albümünde Doris Day ve Louis Armstrong’un şarkılarını seslendiren sir unvanlı müzisyen, The Times’ta yer alan röportajda söz arasında Ed Sheeran’a yönelik açıklamada bulundu.

Rod Stewart: Gençlerin tek isteği şöhret olmak

Unutulmaz şarkısı ‘Maggie May’ hakkında konuşan Rod Stewart, gelen soru üzerine Ed Sheeran’a ait herhangi bir şarkıyı hiç dinlemediğini söyledi. Hızını alamayan 79 yaşındaki müzisyen, Ed Sheeran için “kızıl saçmalıklar” dedi. Günümüz müzik dünyasında farklılık yaratıp aradan sıyrılmanın çok daha zor olduğunu da söyleyen Grammy ödüllü müzisyen “Bunun bizi nereye götüreceğini bilmiyorduk ama plak şirketleri farklıydı. Size bir şans veriyorlardı. Ayrıca hepimiz müziği seviyorduk. Para ve şöhret önemli değildi. Bizler şarkı söylemek için yanıp tutuşuyorduk. Bu değişmiş olabilir. Şimdi daha çok, ‘Ooh, hadi müzik yapalım. İyi çalmama bile gerek yok. Belki zengin olurum. Şöhret her şeyden önce geliyor. Gençlerin tek isteği şöhret olmak” dedi.

Şov 33 yıl önce başladı ve bitti: Bir Queen başyapıtı InnuendoŞov 33 yıl önce başladı ve bitti: Bir Queen başyapıtı Innuendo

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.