Leonardo DiCaprio saadet zinciri kurbanı

Leonardo DiCaprio saadet zinciri mağduru. Amerika, aralarında pek çok ünlü ismin yer aldığı mağdurları konuşuyor. Sanat danışmanı Lisa Schiff'in müşterilerini dolandırıp ortadan kaybolması haftanın konusu oldu.

Kültür Sanat 30 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Leonardo DiCaprio, 'Para Avcısı' filmindeki performansıyla hafızalara kazınmıştı.

Leonardo DiCaprio mağdur. Kulağa tuhaf gelse de Hollywood yıldızının da aarasında yer aldığı daha nice insan bir saadet zincirinin kurbanı. Lisa Schiff isimli sanat danışmanı ileride Hollywood filmi olmaya aday bir dolandırıcılık hikâyesine imza atarak DiCaprio başta olmak üzere pek çok ismi dolandırıp ortadan kayboldu. Hikâyenin hukuki boyutu bir yana konusu itibarıyla iyi bir yönetmenin elinde Tom Hansk ve olayın mağduru Leonardo DiCaprio’nun başrolünde yer aldığı ‘Sıkıysa Yakala’ filmi, hatta ve hatta yine aynı mağdurumuzun ‘Para Avcısı’ filmine taş çıkaracak potansiyele sahip.

Leonardo DiCaprio ve daha nice mağdur

Lisa Schiff, gösterişli hayatı ve çok geniş çevresiyle New York’un herkesin girmek isteyip de giremediği kalburüstü ortamlarında yer edinmeyi başarmış bir isimdi. Başarılı bir sanat danışmanlığı kariyeri olan Schiff’in müşteriyleri ise haliyle dünya çapında isimlerdi. Leonardo DiCaprio ve iş insanı Candace Nelson gibi isimler satın alacakları veyahut satacakları sanat eserlerini önce Schiff’e danışıyordu. Dünya medyasının referans kuruluşu The New York Times, sanat haberlerinde bilir kişi olarak sık sık kendisinin görüşlerine başvuruyordu.  Tüm bu şöhretin üstüne bir de Art Basel’de en iyi sanat danışmanlarından biri olarak takdim edilince, Schiff için artık her şey çok daha kolaydı.

Fakat bir süre önce ilginç olaylar yaşanmaya başlandı. Schiff’in sahibi olduğu danışmanlık şirketinin internet sitesi sahibi tarafından kapatıldı. Schiff ile yakın irtibat halinde olan insanlar bu durum karşısı şüphe duymaya başlamıştı. Zira içlerinden bazılarıyla Schiff aileden biri gibiydi. Öyle ki Candace Nelson ve ailesi kredi kartı bilgilerini dahi Schiff ile paylaşmıştı. Neson ve ailesinin hesabından bir yılda çekilen ve bir saadet zinciri oluşturulmak üzere kullanıldığı varsayılan paradan eser yok. Benzer bir durumda olan DiCaprio ve daha nice insan Schiff’in ortadan kaybolması sonrası mağduriyetlerini yavaş yavaş dillendirmeye başlamış durumda. İlgili filmlerden de tahmin edilebileceği üzere şimdi federaller Schiff’in peşinde.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence'ın sinirlerini bozmuşLeonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence’ın sinirlerini bozmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.