Mabel Matiz 25 şarkılık yeni albümüyle geliyor

Mabel Matiz, beşinci stüdyo albümü 'Fatih'i duyurdu. Merakla beklenen albüm 21 Temmuz'da çıkıyor. Albümde dokuz düetin yer aldığı bilgisini de paylaşan Mabel Matiz, 'Fatih'i "en aşık gözyaşım" sözüyle tanımlıyor.

Kültür Sanat 13 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mabel Matiz'in yeni albümü 21 Temmuz'da çıkıyor.

Mabel Matiz, yeni albümünün müjdesini sosyal medya hesabından paylaştı. Müzisyenin üç yıldır üzerinde çalıştığı ve merakla beklenen albümü 21 Temmuz’da çıkıyor. ‘Fatih’, sanatçının beşinci stüdyo albümü olma özelliği de taşıyor. 25 şarkıdan oluşan albümün habercisi olan teklileri kısa bir süre önce dinlemeye başlamıştık.

Mabel Matiz, albümün prodüktörlüğünü de üstlendi

Mabel Matiz, beşinci stüdyo albümü ‘Fatih’e dair en somut bilgileri sosyal medya hesabından duyururken bir müjdeyi daha paylaştı. Albümde dokuz düet yer alırken bu isimler ise şimdilik sürpriz olarak kalmaya devam ediyor. Ünlü müzisyen üç yıllık emeğinin bir ürünü olan albümün ana prodüktörlüğünü üstlenirken bu süreçte dokuz kişiden yapımcılık desteği aldı.

İki ay önce ‘Uçkun’ adlı teklisini yayınlayan Mabel Matiz, yeni albümü ‘Fatih’i “en çıplak halim, en gür kahkaham, en aşık gözyaşım ve en geniş aile fotoğrafım” olarak tanımlıyor. Yeni albümünü “heyecanım tavan” sözleriyle tanımlayan müzisyen, şu an Türkiye’nin en çok dinlenen sanatçıları arasında da yer alıyor.

Melike Şahin, Merve Çalkan ve Mert Demir gibi farklı isimlerle de çalışan Mabel Matiz, başka müzisyenlere verdiği bestelerle de dikkat çekiyor. Son olarak Melike Şahin’in seslendirdiği ‘Diva Yorgun’ şarkısında imzası bulunan müzisyen, Mert Demir ile birlikte seslendirdikleri ‘Antidepresan’ şarkısıyla 2022’ye damga vurmuştu. Geçen yılın en çok dinlenen şarkılarından biri olan ‘Antidepresan’ bu sene de popülaritesini sürdürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.