Madonna’nın ressam oğlu Rocco’dan sergi

Madonna ve Guy Ritchie'nin oğulları Rocco Ritchie resim kariyerinde ilerlemeye devam ediyor. 2000 doğumlu Rocco, kömür kullanarak yaptığı çalışmalarını Miami'de açtığı bir sergide sanatseverlere sundu.

Kültür Sanat 21 Nisan 2024

Rocco Ritchie, dünyanın en şanslı insanlarından biri olabilir. Annesi popun kraliçesi Madonna, babasıysa son yılların en önemli yönetmenlerinden Guy Ritchie. Çocukluk yılları müzisyen ve yönetmen ebeveynleriyle geçen Rocco, sanatın bir diğer dalı olan ressamlığa ilgili. 2000 doğumlu genç Ritchie, geçen hafta bir sergi açtı.  Miami Design District kapsamında gerçekleşen “Pack a Punch” sergisinde sanatçının boksörleri merkezine aldığı ve kömür kullanarak ürettiği 1o eseri sergilendi.

Rocco’nun ilhamı Francis Bacon’dan

Central Saint Martins ve Royal Drawing School‘da eğitim gören Rocco Ritchie, çalışmalarıan Londra’da devam ediyor. Lucian Freud ve Francis Bacon gibi ressamlardan ilham aldığını söyleyen 24 yaşındaki genç sanatçı eserlerinde insan figürlerini ön plana çıkarıyor. Miami’deki sergide Alman kökenli İngiliz ressam Frank Auerbach’tan etkilendiğini söyleyen Ritchie, eserlerinde kömür kullandı. 10 figüratif eserden oluşan sergi, eleştirmenlere göre genç sanatçının geleceği hakkında da önemli ipuçları veriyor.

Boksörlerin maç sırasındaki tavırlarından etkilenen Rocco Ritchie, Miami’deki sergisinde yer verdiği eserlerde kullandığı kömürü bu sporculara dönüştürmüş. Geçen yıl yaşadığı Londra’da bir sergi açarak adını duyuran Ritchie’nin bu özel ânında annesi Madonna da hazır bulunmuştu. Anne ve babasının her daim kendisini desteklediğini belirten Rocco Ritchie’nin çalışmaları modacıların da koleksiyonlarında yer almaya başladı. Sanatçının çalışmaları şimdiden Donatella Versace ve Stella McCartney’in koleksiyonlarında yerini aldı.

Basquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolarBasquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.