İnsanlığa Madonna’yı armağan etmişti: Seymour Stein’e güle güle

1980’li yıllarda popun kralı olarak anılan ve başta Madonna ve The Ramones olmak üzere çok sayıda ismi müzik dünyasına kazandıran Seymour Stein 80 yaşında hayatını kaybetti. Stein müzik endüstrisinin en önemli yöneticilerinden biri olarak kabul ediliyordu.

Kültür Sanat 4 Nisan 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı
David Bryne (sağda), Seymour Stein (ortada), Madonna (solda).

O müzik dünyasının yıldız avcısıydı. Sanatçıyı dinler, potansiyelini görür ve kariyerini de öngörürdü. Seymour Stein’den bahsediyoruz. Onu bu coğrafyada tanıyan azdır belki ama onun keşifleri bizde ve dünyanın her yerinde müzik tarihini değiştiren isimler oldu. İşte müzik dünyasına büyük katkı sunan, 20. yüzyılın ikon müzisyenlerini insanlığa tanıtan Seymour Stein hayatını kaybetti. 80 yaşında hayata veda eden Stein aralarında Madonna, Talking Heads ve The Ramones’in de bulunduğu çok sayıda şarkıcı ve grubu keşfetmiş, dünyaya tanıtmıştı. The Cure, Depeche Mode ve The Smiths gibi İngiliz toplulukları Amerikan müzik piyasasına sokan da Seymour Stein’di.  Kendisi müzik endüstrisinin en önemli yöneticilerinden biri olarak kabul ediliyordu.

Seymour Stein’ın aile sözcüsü Variety’ye yaptığı açıklamada, Stein’ın uzun süren kanser savaşının ardından pazar sabahı Los Angeles’ta hayatını kaybettiğini doğruladı.

Sire Records plak şirketinin kurucu ortağı olan Stein, rocktan popa cazdan punka uzanan yetenekleri yetiştirdi. Stein 1970’li yıllardan itibaren genç isimleri keşfederek müzik dünyasına kazandırmaya başlamıştı. Gerçek bir yıldız yaratıcısı olan Stein, daha 13 yaşındayken Billboard dergisinde çalışmaya başlamıştı. 1960’lar boyunca çeşitli plak şirketlerinde çalışan Seymour Stein, bu dönemde sektöre dair büyük tecrübeler edinmişti.

Onlarca ismin şöhret basamaklarını tırmanmasına tanıklık etti

Eşinin tavsiyesiyle 1975’te The Ramones’i bir kulüpte dinleyen ve daha sonrasında da onu parlatan Seymour Stein, aralarında Iggy Pop, Michael Jackson gibi yıldızların da yer aldığı pek çok isimle yakın ilişki içerisindeydi.

1970’lerde kurduğu Sire Records’u Sire 1978 yılında Warner Bros’a satan Stein sonraki 20 yıl boyunca plak şirketi The Replacements, Echo & the Bunnymen, Madness, The Undertones, The Smiths ve solisti Morrissey, Brian Wilson, kd lang, Seal, Wilco, Ice-T, Lou Reed, Everything But the Girl, My Bloody Valentine ve Avustralyalı grup The Saints gibi çeşitli gruplarla çalıştı.

Quentin Tarantino: Yazdı, yönetti, şimdi de onun hayatını yazıp çiziyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.