Mark Knopfler’in gitarları 315 milyon liraya satıldı

Dire Straits'in yıldızı Mark Knopfler'a ait gitar ve amfiler açık arttırmada 9.5 milyon dolara fiyata satıldı. Tahminlerin çok üzerinde bir rakama satılan gitarlar arasında müzisyenin uzun yıllardır kullandığı enstrumanlar da var.

Kültür Sanat 3 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Mark Knopfler kariyeri boyunca milyonlarca albüm sattı.

Rock efsanesi Mark Knopfler’in gitarları yeni alıcılarını buldu. ‘Sultans of Swing’, ‘Walk of Life’, ‘Money for Nothing’, ‘Your Latest Trick’, ‘Private Investigations’ ve ‘Brothers in Arms’ gibi kültleşen eserlere imza atan müzisyenin koleksiyonunda bulunan 123 gitar açık artırmada satıldı. 31 Ocak Londra’da düzenlenen müzayedede müzisyene ait bir gitar tam 815 bin euro yani 27 milyon liraya satıldı. 1959 Vintage Gibson Les Paul Standard model gitarı müzisyen uzun yıllardır kullanıyordu.

Mark Knopfler’in koleksiyonundaki gitarlar Londra’da satıldı.

Mark Knopfler’den hayır kurumlarına bağış

Londra’daki Christie’s müzayede evinde satışa çıkarılan gitarlar arasında 1959 yılına ait Gibson modelinin yanı sıra 1983 yapımı Gibson, 1988 yapımı Pensa Suhr ve 2002 model bir de Fender yer aldı. Mark Knofler, toplamda 9.5 milyon euro yani 315 milyon liralık gelir elde edilen açık artırmanın sonuçlarından memnuniyetini belirtti. Gelirin yüzde 25’ini hayr kurumlarına aktaracak olan müzisyen “Bu çok sevilen enstrümanların yeni oyuncular ve yeni şarkılar bulacak olmasından ve benim için çok şey ifade eden hayır kurumları için para toplanmasından çok memnunum” dedi.

Beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen satış karşısında duygusal anlar da yaşayan Mark Knopfler duygularını ifade etmeye şu sözlerle devam etti: “Bu gitarların bu kadar çok insan için ne kadar önemli olduğuna tanık olmak beni çok mutlu etti ve yıllar boyunca benimle birlikte kaydedilen şarkılar aracılığıyla pek çok kişiye neşe vermeye devam edecek olmalarından da memnuniyet duyuyorum. Siz müzisyen dostlarıma, meraklılara ve koleksiyonculara, hepinize iyi şeyler diliyorum”

Harrison Ford'un apartmanda unuttuğu Star Wars senaryosu açık artırmadaHarrison Ford’un apartmanda unuttuğu Star Wars senaryosu açık artırmada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.