Marquez’in daha önce gün yüzüne çıkmamış romanı okurla buluşuyor

Gabriel Garcia Marquez'in yıllarca bir üniversite kasasında saklanan kitabı okurla buluşuyor. Tamamlanmaması nedeniyle ailesi tarafından yayınlanmasına sıcak bakılmayan eser vârislerin ikna olması sonrası 2024'te raflardaki yerini alacak.

Kültür Sanat 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gabriel Garcia Marquez, 2014 yılında hayatını kaybetmişti.

Çağın en önemli yazarlarından Gabriel Garcia Marquez’in daha önce hiç yayınlanmamış bir romanı okurla buluşacak. ‘En Agosto Now Vemos’ yani Türkçeleştirdiğimizde ‘Ağustos’ta Birbirimizi Göreceğiz’in varlığı uzun yıllar boyunca bir dedikodu olarak dolaşıyordu. Kimi iddialar ise bunun sadece birkaç sayfa el yazmasından ibaret olduğu yönündeydi. ancak müjdeli haber Kolombiyalı yazar Marquez’in yayıncısı Penguin Random House’tan geldi. Meğer kitap uzaklarda bir yerlerde sıkı bir güvenlik altındaymış. Teksas Üniversitesi’nin sıkı bir şekilde korunan bir kasasında muhafaza edildiği açıklanan roman, 2024’te okurla buluşacak.

1999 yılından bu yana hakkında spekülasyonlar yapılan eserin nihayet okurla buluşacağının açıklanması Marquez’in hayranları tarafından büyük sevinçle karşılandı. Ancak eserin bitmemiş olması nedeniyle Marquez’in ailesi, yayınlanması konusunda pek de istekli değil. Marquez’in iki vârisi, yakın zamana kadar tamamlanmamış eserin yayınlanmasına karşıydı. Ancak yayınevi tarafından gönderilen taslak sonrası bu fikirlerinde değişikliğe gittiler.

Çocuklarından sonunda onay geldi

Gabriel García Márquez’in çocukları Rodrigo ve Gonzalo García Barcha, cuma günü yaptıkları açıklamada, eserin büyülü gerçekçilik öykülerinden büyük ölçüde etkilenen insanlıktan daha fazla saklanamayacak kadar değerli olduğunu düşündüklerini söyledi. Marquez’in çocukları yaptıkları açıklamada “Ölümünden neredeyse 10 yıl sonra bir kez daha okuduğumuzda, metnin çok sayıda ve çok keyifli meziyetleri olduğunu ve Gabo’nun eserlerinin en seçkinlerinin tadını çıkarmayı engelleyecek hiçbir şey olmadığını keşfettik” dedi.

Kitabın Ana Magdalena’yı merkez alan beş ayrı bölümden oluşacağı ve toplamda yaklaşık 150 sayfa tutacağı kamuoyuna açıklanan az sayıdaki detay arasında. İlk olarak Latin Amerika’da ve İspanyolca yayınlanacak olan kitabın diğer dillere ne zaman çevrileceği ise şimdilik açıklanmadı.

Güç Yüzüklerine intihal suçlaması: 250 milyon dolar tazminat talebi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.