Martin Scorsese: Hikayeler anlatmak istiyorum, ama artık zamanım yok

Şu sıralar 'Killers of the Flower Moon' filminin Cannes prömiyeri için gün sayan Martin Scorsese, paylaşmak istediği birçok hikaye olduğunu ancak bunun için artık çok geç olabileceğini söylüyor: "Artık bütün dünya önüme açıldı ama çok geç... Yaşlandım."

Kültür Sanat 18 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
80 yaşındaki Scorsese, yönetmenlik kariyerinin sonuna yaklaşıyor olabilir.

Martin Scorsese yeniden 76. Cannes Film Festivali’nde.

‘Taksi Şoförü’, ‘Öfke Boğası’, ‘Goodfellas’, ‘Para Avcısı/The Wolf of Wall Street’ gibi filmlerin yönetmeni son olarak 2019’da ‘The Irishman’ ile bir başyapıt daha sunmuştu. Scorsese Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’nun başrollerini paylaştığı epik bir suç draması olan ‘Killers of the Flower Moon’ ile geri dönüyor. Prömiyerinin 76. Cannes Film Festivali’nde yapacak film, 6 Ekim’de ABD’de, 20 Ekim’de de tüm dünyada gösterime girecek.

Usta yönetmen Scorsese, Deadline’a verdiği röportajda filme yönelik demeçlerin yanı sıra kariyer planı hakkında da konuştu.

‘In Killers of the Flower Moon’, Scorsese’nin De Niro ile onuncu; DiCaprio ile ise altıncı filmi.

‘Killers of the Flower Moon’ Yönetmenin, Robert De Niro ile onuncu Leonardo DiCaprio ile altıncı filmi. Yönetmen, De Niro ile çalışma sürecini kolay ve kestirme yol olarak tanımlıyor. Doğal bir sinema oyuncusu dediği DiCaprio ile ise uzun bir yolculukları olduğunu, takılıp sohbet ettiklerini ve araştırma yaptıklarını söylüyor.

‘Tüm dünya önümde açık ama çok geç’

Kariyerine  gibi birçok film sığdırmış Scorsese, 80 yaşında. Scorsese, yeni röportajda kendi ölümlülüğüyle barışık olduğunu göstererek yönetmenlik kariyerinin sonuna yaklaştığını belirtti. Röportajda hala yeni filmler üretmek için heyecanı olup olmadığı soruluyor. Yanıt, biraz kalp kırıcı olabilir:

“Keşke sekiz hafta ara verebilsem ve aynı zamanda bir film yapabilsem. Artık bütün dünya önüme açıldı ama çok geç… Yaşlandım. Hikayeler anlatmak istiyorum, ama artık zaman yok. Kurosawa, Oscar’ını aldığında, George Lucas ve Steven Spielberg tarafından verildiğinde, “Sinemanın ne olabileceği ihtimalini şimdiye kadar görmeye başlıyorum ve çok geç” dedi. O 83 yaşındaydı. O zamanlar “Ne demek istiyor?” dedim. Şimdi ne demek istediğini biliyorum.”

Bu bir jübile değil

Ancak yine de bu bir son değil. Scorsese biraz dinlenmeden bir sonraki projeye geçmek için istekli. Aslında, Scorsese ve DiCaprio, ‘Killers of the Flower Moon’un yayınlanmasından önce birlikte yedinci bir film için çoktan anlaşmışlar. Eğer bu proje  gerçekleşirse, Scorsese’nin bir sonraki filmi muhtemelen ‘The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder’ olacak. Bu film, Killers of the Flower Moon’un kaynak materyali olan aynı yazar David Grann’ın bir kitabının uyarlaması olacak. Ancak, Martin Scorsese en son filmi Ekim ayında sinemalarda gösterime girdikten sonra bile emekli olmaya karar verirse, muhtemelen zaten parlak filmografisine bir başyapıt daha ekleyerek emekli olacak.

Cannes'dan Michael Douglas’a Onur ÖdülüCannes’dan Michael Douglas’a Onur Ödülü

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.