Matthew McConaughey: Romantik komedilerden kurtulmak için oyunculuğu bıraktım

Bir dönem romantik komedi filmlerinin yıldızıydı Matthew McConaughey. Sonra dramatik rollere geçti ve Oscar'a kadar uzandı. Ama bu geçiş kolay olmamış. Meğer o yıllarda iki yıl oyunculuğu bırakmış. Başka meslekler aranmış.

Kültür Sanat 24 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Matthew McConaughey deyince hangi film ya da diziler aklınıza geliyor? ‘Yıldızlararası / Interstellar’, Oscar kazandığı ‘Sınırsızlar Kulübü’, ‘Güneşin Karanlığında / The Lincoln Lawyer’, ‘Mesaj / Contact’, ‘True Detective’… Oyuncuyu bu tür filmlerdeki dramatik rolleriyle hatırlıyorsanız eğer, bu McConaughey’nin yıllar önce verdiği kararın ne kadar doğru olduğunu gösterir.

Hatırlayanlar olacaktır Matthew McConaughey’nin yıldızı romantik komedilerle parladı. ‘Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir?’ de bu romantik komediler arasında öne çıkan yapımlardan biriydi. Lakin Matthew McConaughey’nin romantik komedi filmlerinden sıyrılıp dramatik rollere geçişi oyuncu açısından hiç de kolay olmamış.

Matthew McConaughey yakın zamanda verdiği bir söyleşide romantik komedi filmlerinin yükselen yıldızı olduğu dönemde Hollywood’da başka şeyler de denemek istediğini ama endüstrinin buna izin vermediğini anlattı. Bu nedenle oyunculuğu bırakmaya karar verdiğini söyleyen McConaughey “O dönem çok korkunçtu. Günler uzundu, değersizlik duygusuyla boğuştum. Sonra karımla yeni bir meslek bulmam gerektiği konusunda uzun uzun konuştuk. Lisede ders veren öğretmen, orkestra şefi, vahşi yaşam rehberi gibi meslekler düşünmüştüm kendime” dedi.

İki yıl Hollywood’un dışına çıktığını anlatan oyuncu “Ama yapmam gerekeni yapmıştım. Sanki paraşütü çekip uçaktan atlayıp bir çöle düşmüştüm. Ve çölden çıkıp çıkamayacağımı bilmiyordum” dedi.

Bu kararından sonra kariyerinin farklı bir yere evrildiğini anlatan oyuncu sonra romantik komedi dışındaki filmlerde oynamaya başladığını, ama yıllar sonra kendisine yine bir romantik komedi rolü teklif edildiğini de açıkladı: “14.5 milyon dolar teklif ettiler. Ama reddettim. İstediğim şeyi yapamayacaksam, bedeli ne olursa olsun istemediğim şeyi de yapmayacaktım.”

Seyirci Oscar tokadını affetti: 'Bod Boys 4' gişede birinciSeyirci Oscar tokadını affetti: ‘Bod Boys 4’ gişede birinci

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.