Mehmet Akif Ersoy doğumunun 150. yılında sergiyle anılıyor

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 150. yılında özel bir sergiyle anılıyor. Fatih Belediyesi Binası'nda 'Doğuştan Aşığım İstiklale' sergisinde şairin özel fotoğrafları, eşyaları ve mektupları 26 Ocak'a kadar sergilenecek.

Kültür Sanat 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150. yılında özel bir sergiyle anılıyor. Dün açılan ‘Doğuştan Aşığım İstiklale’ sergisinde İstiklal Marşı’nın şairinin özel fotoğrafları, eşyaları, mektupları ve notları sergileniyor. Fatih Belediyesi Binası’nda açılan sergi, 26 Ocak 2024 tarihine kadar ziyarete açık. Belediye binasındaki Nusret Çolpan Sanat Galerisi’nde açılan ‘Doğuştan Aşığım İstiklâle’ sergisi, şairin mirasını daha geniş bir kitleyle paylaşmak amacıyla, İstanbul’daki sanatseverlerle buluşuyor. Özel eşyaların yer aldığı sergi Fatih Belediyesi ile Mehmed Âkif İlim ve Sanat Vakfı’nın işbirliğiyle hazırlandı.

‘Mehmet Akif Ersoy, Fatih’te doğup büyüdü’

Mehmet Akif Ersoy’un 150. doğum günü şerefine açılan ‘Doğuştan Aşığım İstiklal’e sergisinin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan sergiyle ilgili şunları söyledi: “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Fatih’te doğup yetişti; ona göre burası İstanbul içinde bir İstanbul idi. Onun eserleri kadar, hayatıyla da iyi bilinmesi gerektiğini düşünüyor, doğumunun 150. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz sergi vesilesiyle İstiklal şairimizi minnet ve şükranla yeniden hatırlıyoruz. Vatanına, milletine, değerlerine bağlılığıyla, üstün karakteri ve onurlu duruşuyla merhum şair, özellikle gençlerimiz için örnek şahsiyettir. Tüm hemşerilerimizi sergimize bekliyorum”

O eski İstanbul şimdi İstiklal Caddesi'ndeO eski İstanbul şimdi İstiklal Caddesi’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.