Meşhur çapkın ‘Don Giovanni’ AKM’de

AKM, dünyanın en çapkın soylusunun hikâyesine ev sahipliği yapacak. Mozart'ın başyapıtı 'Don Giovanni'nin yarın akşamki prömiyerinde orkestrayı Şef İbrahim Yazıcı yönetirken başrolde de İDOB Müdürü Caner Akgün yer alıyor.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, yeni haliyle bir ilke ev sahipliği yapacak. Mozart’ın en ünlü operası ‘Don Giovanni’, yarın Türk Telekom Opera Sahnesi’nde prömiyerini gerçekleştiriyor. İlk kez 1787 yılında Prag’da sahnelenen opera eserini Aytaç Manizade’nin sahneye koyarken İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı (İDOB) da İbrahim Yazıcı yönetiyor. Yarınki prömiyerin ardından 6 ve 18 Aralık’ta da AKM’de sahnelenecek. Opera eserinin biletlerine biletinial.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.

İDOB Müdürü Caner Akgün, Don Giovanni rolünde

Don Giovanni’de başrolü geçen ay İDOB Müdürlüğü’ne atanan Caner Akgün üstlenirken Zafer Erdaş ve Murat Güney de bu rolde dönüşümlü bir biçimde yer alacak.  Leporello rolünde Göktuğ Alpaşar, N.Işık Belen ve Burak Bilgili; Donna Anna rolünde  Evren Ekşi, Özgecan Gencer ve Gülbin Günay; Donna Elvira rolünde  Perihan N. Artan, Nesrin Gönüldağ ve Şebnem Ağrıdağ Kışlalı; Don Ottavio rolünde Berk Dalkılıç, Bülent Külekçi ve Ufuk Toker; Zerlina rolünde Sevim Ateş, Aslı Ayan ve Ayşenur Ayyıldız Haksoy;  Masetto rolünde Alp Köksal ve Burak Kul;  II Commendatore rolünde Mithat Karakelle, Ali Haydar Taş ve Umut Tingür dönüşümlü olarak yer alıyor. Dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzalı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosunu Volkan Akkoç yönetiyor, eserdeki hareket düzeni ise Alper Marangoz’a ait.

‘Tüm operaların operası’

Richard Wagner’ın “tüm operaların operası” olarak nitelendirdiği ‘Don Giovanni’, çapkın, sınır tanımayan, kural tanımaksızın özgürce yaşayan efsanevi bir karakter. Kadınlara olan tutkusu nedeniyle onları etkilemeyi hayat amacı edinen bir İspanyol asilzade olan operanın kahramanı, zenginliği ve toplumsal gücüyle hayatı boyunca umarsız bir hayat sürmektedir.

Joep Beving: Albümüm için hikâye arıyorum, İstanbul'da bulacağımJoep Beving: Albümüm için hikâye arıyorum, İstanbul’da bulacağım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.