Met Gala’dan yıldızlar ve kıyafetler geçidi

Kimi incilerle dolu bir kostümle geldi, kimi yerlere kadar uzanan güllerle kaplı kat kat beyaz bir elbiseyle... İşi daha da ileri götürüp kedi kostümüyle geceye katılanlar da vardı. Moda dünyasının en önemli etkinliği Met Gala'ya katılan yıldızlar bu sene de unutulmaz görünümlerle kırmızı halıdaydı.

Kültür Sanat 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kim Kardashian incilerle kaplı elbisesinin detaylarını sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

Moda dünyasının en önemli etkinliği Met Gala’yı bir kere daha uğurladık. Her yıl mayıs ayının ilk pazartesi günü, New York’taki Metropolitan Museum of Art’ın Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen etkinlik bu sene de birçok yıldız ismi ağırladı.

Her yıl belli bir tema etrafından şekillenen Met Gala’ya katılan konukların temaya uygun giyinmesi gerekiyor. Davetli olmak içinse ünlü olmak bile yeterli değil. Etkinliğin ev sahibi Vogue genel yayın yönetmeni Anna Wintour ne derse o…

5 soruda Met Gala: Neden herkesin gözü bu gecede?5 soruda Met Gala: Neden herkesin gözü bu gecede?

Met Gala 2023’ün teması ünlü modacı Karl Lagerfeld’ın mirasına saygı duruşu olarak belirlendi. ‘Karl Lagerfeld: Bir Güzellik Çizgisi’ temalı etkinliğin esas amacı bağış toplamak ve konukların etkinliğin temasına uygun giyinmesi. Ancak herkesin tek bir amacı var: İddialı kostüm seçimleriyle gecenin yıldızı olmak.

Her sene buna aday olan birkaç isim oluyor. Sinema, sanat ve müzik dünyasından birçok ismin davetli olduğu bu gecenin de yıldızları vardı elbette. Kimi varlığıyla bile gecenin en çok konuşulan ismi olurken kimileri de ilginç kostümleriyle kendinden söz ettirdi. Gecenin kazananı bir değil, birden çoktu.

 

Gecenin yıldızı Rihanna, maskotu Jared Leto

Met Gala tarihinin birden çok önemli katılımcısı olabilir, ancak her daim etkinliğin yıldızı olan isim Rihanna olur. Bu zamana kadar birçok ikonik görünümle geceye katılan şarkıcı, bu sene de geleneği bozmadı. Tüm dikkatleri üzerine çekmeye başardı. Partneri rapçi Asap Rocky ile birlikte geceye katılan Rihanna, assolist geleneğine uyarak etkinliğe en son katılan isim oldu.

Üzerinde uzun kuyruklu, beyaz  büyük boy beyaz güllerle süslenmiş gösterişli bir Valentino elbisesi vardı. Başını ve gövdesini saran güllerle görünümünü tamamladı. Ayrıca parmaksız eldiveni ve beyaz bir güneş gözlüğünü yanına almayı da ihmal etmedi. Rocky ise kot pantolonun üzerine  kırmızı bir etek giymişti. Üzerinde ise kat kat uzanan bir blazer ve Lagerfeld imzalı kravat ile gecenin temasına uymuştu.

Oyuncu Jared Leto ise yine yapacağını yaptı. Modacı Karl Lagerfeld’in meşhur kedisi Choupette’a selam gönderip geceye kedi kostümüyle katıldı. Choupette, cemiyetin pek çok isminden bile popüler. Bu zamana kadar onlarca etkinliğe katıldı, fotoğraf çekimlerinin yıldızı oldu.

Lagerfeld 2019 yılında hayatını kaybettikten sonra emekli hayatının tadını çıkarıyordu. Davetli listesine girmenin çok zor olduğu bu gecenin önemli davetlilerinden biriydi. Choupette’in temsilcisi New York Post’a kedinin resmi olarak prestijli etkinliğin davetli listesinde olduğunu duyurmuştu. Ancak Choupette geceye katılmadı, evde dinleneceğini duyurdu.

Neyse ki Doja Cat ve Jared Leto, Met Gala görünümleriyle Choupette’i unutturmadı. Grammy ödüllü rapçi, kapüşonlu elbisesini kedi yüzünü andıran bir makyajla tamamladı. Yetmedi, bir de  La La Anthony ile Vogue’un kırmızı halı canlı yayınında yaptığı röportajda sözlerini miyavlayarak bitirdi.

İnci elbiseli Kardashian

Met Gala etkinliğinin müdavimlerinden Kim Kardashian bu seneyi de es geçmedi. Kardashian, incilerle kaplı Schiaparelli etiketli bir elbiseyle geceye katıldı. Kız kardeşleri Kendall Jenner ve Kylie Jenner da ona eşlik etti. Kardashian, Vogue’a incilerin tasarımcı Karl Lagerfeld’e bir övgü olduğunu söyledi. Kardashian geçen yıl Marilyn Monroe’nun ikonik bir elbisesiyle geceye katılmış, elbise sığmak için sıkı bir diyet yaptığını açıklamıştı.

Kardashian hem diyet kültürünü övdüğü hem de Monroe’nun mirasına saygısızlık yaptığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Bu seneki görünümü -şimdilik- bir tartışma başlatmadı ancak söz konusu Kim Kardashian ise her an her şey olabilir.

HBO’nun popüler dizisi ‘The Last of Us’ın yıldızlarından Pedro Pascal şu sıralar her yerde… Oyuncu yaptığı açıklamalar ve sempatik tavırlarıyla sosyal medyanın gözde isimlerinden biri. O nedenle bu seneki Met Gala’nın konuklarından biri olması sürpriz olmadı. Oyuncu geceye Valentino imzalı kırmızı-siyah şort ve ceketten oluşan bir takımla katıldı.

Gecenin merakla beklenen isimlerinden biri de Dua Lipa’ydı. Zira şarkıcının bu seneki etkinliğin ortak ev sahiplerinden biri olarak unvanına uygun bir görünümle gelmesi bekleniyordu. Dua Lipa, Claudia Schiffer’in 1992 sonbahar couture koleksiyonu için giydiği tasarımın aynısı olan Chanel’den beyaz ve siyah tüvit bir balo elbisesiyle geldi. Gecenin prensesi, açık ara belliydi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Model Alliance (@modelallianceny)

Bir yanımız kırmızı halı, bir yanımız protestolar

1 Mayıs Pazartesi günü, New York City’deki Metropolitan Sanat Müzesi’ne gidenleri bir sürpriz de bekliyordu. Gece Karl Lagerfeld’in hayatına ve çalışmalarına saygı duruşu niteliğindeydi. Ama herkes Lagerfeld için aynı düşünceye sahip değildi. Modeller, 2023 Met Gala’nın teması olarak Karl Lagerfeld’e övgüde bulunulmasına yönelik tartışmalı kararı protesto etti. Ünlüler kırmızı halıda arz-ı endam ederken bu senenin tartışmalı temasını protesto edenler de seslerini duyurmaya çalıştı.

1 Mayıs cilvesi ya da rastlantının böylesi: Met Gala modacının bayramı!1 Mayıs cilvesi ya da rastlantının böylesi: Met Gala modacının bayramı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.