Böylesi az görülür! Taviloğlu’ndan bienal gibi koleksiyon sergisi

Türkiye'nin önemli koleksiyonerlerinden Mustafa Taviloğlu'nun koleksiyonu tek bir müzeye sığmadı, İstanbul'un yedi farklı mekânında ücretsiz sergilenecek. Eserler 21 Eylül - 15 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Kültür Sanat 12 Eylül 2024

Türkiye’de hazır giyimin en eski ve tanınmış markalarından biri MUDO. Bu mağazaların kurucusu Mustafa Taviloğlu, Türkiye’nin en tutkulu sanat eseri koleksiyoncusu. Taviloğlu’nun 1972 yılından bu yana biriktirdiği sanat koleksiyonu bu yıl ilk kez ve toplu halde sanatseverlerle buluşuyor. Ancak, yakınlarının ‘Mudo’ diye hitab ettiği Mustafa Taviloğlu’nun koleksiyonu o kadar büyük ki, İstanbul’da bu koleksiyonun tamamını sergileyecek bir mekan bulunamadı, o yüzden dev koleksiyon tam yedi ayrı mekanda aynı anda sergilenecek.

Bu denli dev bir sergi için İş Bankası ana sponsor oldu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür Daire Başkanlığı ve İBB Miras ev sahipliğinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Altınmarka ve Eyüpsultan Belediyesi’nin katkıları ve Contemporary İstanbul Vakfı işbirliği yaptı. Sergiler 21 Eylül – 15 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Mustafa Taviloğlu’nun 50 yılı aşkın süredir topladığı koleksiyonunda yer alan 2400’den fazla sanat eseri 15 Aralık’a kadar Artİstanbul Feshane, Galeri Eyüpsultan, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Sanat Müzesi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Müze Gazhane’de ücretsiz görülebilecek.

Olafur Eliasson sergisine akın var akın! Bir ayda 70 bin ziyaretçiOlafur Eliasson sergisine akın var akın! Bir ayda 70 bin ziyaretçi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.