Netflix kesenin ağzını açtı: Kore yapımlarına 2.5 milyar dolar

'Parazit' ve sonrasında da 'Squid Game'in yakaladığı büyük başarı yapımcıların Güney Kore içeriklerine olan ilgisinin de artırmış durumda. Netflix, önümüzdeki dört yılda Güney Kore yapımı dizi ve filmler için 2.5 milyar dolar ayıracağını açıkladı.

Kültür Sanat 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
2021 yapımı 'Squid Game' Netflx tarihinin en çok izlenen yapımı oldu.

Güney Kore’den yayılan popüler kültür dalgası gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Son dönemde müzik ve sinema sektöründe büyük çıkış yakalayan Kore içerikleri, Akademi Ödülleri’nden müzik listelerine kadar farklı alanlarda zirveye oynuyor. Hâl böyle olunca endüstri de bu ilgiye kayıtsız kalmıyor. Yeni bölümleri merakla beklenen ilk sezonuyla da çok konuşulan ‘Squid Game’in yapımcısı Netflix de bu ilgiye kayıtsız kalmayanlardan.

Netflix, önümüzdeki dört yıl içinde Güney Kore’ye 2,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin eş genel müdürü Ted Sarandos bu açıklamayı Washington’da Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile görüştükten sonra yaptı. Yoon şu anda ABD’ye bir devlet ziyaretinde bulunuyor ve yarın da Joe Biden ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

Görüşme sonrası bir açıklamada bulunan Ted Sarandos, “Bu kararı alabildik çünkü Kore yaratıcı endüstrisinin harika hikâyeler anlatmaya devam edeceğine büyük güven duyuyoruz. Başkan Yoon’un Güney Kore eğlence sektörüne yönelik sevgisinden ve güçlü desteğinden ilham aldık” dedi.

Netflix tarihinin en çok izlenen dizisi olmuştu

2021 yılında Güney Kore yapımı Squid Game, Netflix’in tüm zamanların en popüler dizisi oldu. Yayınlandıktan sonraki ilk 28 günde 111 milyon kullanıcı tarafından izlendi. Dizi, bir dizi Güney Koreli çocuk oyununda büyük bir para ödülü için yarışan borç batağındaki insanların hikâyesini ölümcül bir dokunuşla anlatıyor. 190’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix şu anda Amazon, HBO ve Disney gibi güçlü rakipleriyle rekabette Güney Kore yapımlarıyla farklılık yaratma amacında.

Warner Bros dijital platformlarda rekabeti kızıştırıyor: Max’a hazır olun!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.