Netflix’in artık 247 milyon abonesi var

Dijital yayın platformu Netflix, yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerini karşıladı. Platformun abone sayısı, bu dönemde 8,8 milyon arttı. Böylece şirketin dünya genelindeki abone sayısı yıllık yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona ulaştı.

Kültür Sanat 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Dijital yayın platformu Netflix, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Platformun abone sayısı, bu dönemde 8,8 milyon arttı. Böylece şirketin dünya genelindeki abone sayısı yıllık yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona ulaştı.

Ayrıca platform ABD, İngiltere ve Fransa’da bazı üyelik planlarının ücretini artırdığını duyurdu. Böylece ABD’de temel planının fiyatı 9.99 dolardan 11.99 dolara, premium planın ücreti ise 19.99 dolardan 22.99 dolara çıkarıldı.

Şifre paylaşımını durdurma kararı da kazandırdı

Netflix, daha önce bazı ülkelerle sınırlı olarak uygulamaya aldığı şifre paylaşımı engelleme uygulamasını Temmuz ayında dünya genelindeki tüm kullanıcıları için geçerli hale getirmişti. Artık Netflix izlemek isteyen herkes, kendine hesap açmak ve abonelik satın almak zorunda. Platform, bu kararıyla beklenenin aksine abone kaybetmedi hatta abone sayısını artırdı.Uygulamanın yürürlüğe girmesinden bu yana küresel ölçekte yılın ikinci çeyreğinde platform 6 milyon abone kazandığını açıklamıştı.

Disney+, abonelerinden sarı kart gördüDisney+, abonelerinden sarı kart gördü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.