O yılanın adı artık Harrison Ford

Harrison Ford'un adı Peru'daki bir yılan türüne verildi. Doğanın korunması yönündeki çalışmalarıyla bilinen Ford'un adı daha önce de bir örümcek ve bir karınca türüne verilmişti.

Kültür Sanat 17 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Indiana Jones karakterinin yılanlarla arası pek de iyi değildi.

Indiana Jones, kuşaklara arkeolojiyi sevdirirken bir korkusunu aşamamıştı. Yılanlar onun için her daim bir endişe sebebiydi. Usta oyuncu Harrison Ford’un hayat verdiği Indiana Jones, karakteri sinema tarihine damga vururken aktörün adı da doğada yaşayacak. Peru’da yeni bulunan bir yılan türüne, aktörün çevre savunuculuğunu onurlandırmak için Tachymenoides harrisonfordi adı verildi. Peru ve Amerika Birleşik Devletleri’nden araştırmacıların ortak çalışması olan keşif, Peru’nun Otishi Ulusal Parkı’nda yapıldı.

Harrison Ford ismi daha önce de örümceğe verilmişti

Çevreye olan duyarlılığıyla tanınan usta oyuncu kâr amacı gütmeyen Conservation International grubunun başkan yardımcılığı görevini de üstleniyor. Adının Peru’da yaşayan bir yılan türüne verilmesini sevinçle karşılayan Harrison Ford tehlike altındaki türlerin korunması yönündeki çalışmalarıyla da biliniyor. Hollywood yıldızının adı aynı zamanda bir örümcek ve karınca türüne de verilmişti. Böylece doğada ünlü oyuncunun adını taşıyan üç farklı tür yaşamını sürdürüyor.

Conservation International’a konuşan Harrison Ford, “Bu bilim insanları yaratıklara benim adımı verip duruyorlar ama her zaman çocukları korkutanlar onlar oluyor. Anlamıyorum. Halbuki boş zamanlarımı kanaviçe işleyerek geçiriyorum. Fesleğen bitkilerime ninni söylüyorum, böylece geceden korkmuyorlar. Bu, vahşi dünyamız hakkında hala öğrenecek çok şey olduğunu ve insanların inanılmaz derecede geniş bir biyosferin küçük bir parçası olduğunu hatırlatıyor.” dedi. Usta oyuncu canlandırdığı karakteri Indiana Jones’un aksine, yılanları gerçekten sevdiğini ve adının verildiği bu yılanla hızlı bir “akrabalık” bağı da kurduğunu söyledi.

Harrison Ford: 'Emekli olmayacağım, çalışmayınca kendimi iyi hissetmiyorum'Harrison Ford: ‘Emekli olmayacağım, çalışmayınca kendimi iyi hissetmiyorum’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.