Ot Festivali’ne Duman’lı kapanış: 1.3 milyon kişi ziyaret etti

Çeşme Alaçatı bu yıl 12'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Dört gün süren festivale gelen ziyaretçi sayısı 1.3 milyona ulaştı. Festivalin kapanışında Türk rock müziğinin efsane topluluğu Duman sahne aldı.

Kültür Sanat 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Duman, festivalin kapanışında sahneydeydi.

12. Alaçatı Ot Festivali dün akşam sona erdi. Her yıl artan sayıda ziyaretçiyi ağırlayan festivali dört gün boyunca 1.3 milyon kişi ziyaret etti. Çeşme merkezinde ve Alaçatı’da gerçekleşen festivalin kapanışında ise Türk rock müziğinin önemli ismi Duman sahne aldı.

Alaçatı Ot Festivali’nin bu yıl 12.si düzenlendi. 

Alaçatı Çamlıkuyu Meydanı’ndaki konserde, alanı dolduran kalabalık, Duman’ın ‘Seni Kendime Sakladım’, ‘İçerim Ben Bu Akşam’, ‘Beni Yak’ gibi sevilen şarkılarına eşlik etti. Duman grubu üyeleri konserin sonunda tişört ve gitar penalarını seyircilere dağıttı. İki saati aşkın süren konserin sonunda izleyicilerin alanı boşaltmaması üzerine tekrar sahneye gelen grup, iki şarkı daha seslendirdi.

Festivalin teması yeniden doğuş

Festivalin kapanışında gerçekleşen konser öncesinde sahneye gelen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, festivalin bu yılki temasını ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlediklerini vurgulayıp, “Yeniden Doğuşun Festivali Alaçatı Ot Festivali’nde sizlerle olmaktan çok mutluyum. Kalbimiz deprem bölgesinde, dayanışmayla yeniden doğuşu gerçekleştireceğiz. Siz gençlerimiz bizim dinamomuzsunuz” dedi. Oran konuşması sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sahneye davet etti. Alanı dolduran gençlere seslenen Soyer de katılımcılara teşekkür etti.

Münir Nurettin Selçuk’un eseri 71 yıl sonra ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.