Yanlış diyet Ufuk Özkan’ı sağlığından etti

Oyuncu Ufuk Özkan'ın bir filmdeki rolü için zayıflaması gerekti. Yanlış diyet nedeniyle fazla zayıflayınca karaciğerinde sorunlar yaşamaya başladı. Şimdi doktor kontrolünde ama organ nakli gerekebilir. Özkan yaptığı açıklamada "Sevenlerim endişe etmesin en kıza zamanda huzurunuza çıkacağım" dedi.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ufuk Özkan, canlandıracağı karakter için uyguladığı diyet sonrası bağışıklık sistemi çöktü.

Ufuk Özkan bir süredir karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi görüyor. ‘Geniş Aile’ dizisindeki performansıyla büyük beğeni toplayan oyuncudan siroza yakalandığı iddiasına dair açıklama geldi. Uyguladığı yanlış diyet programı nedeniyle bağışıklık sisteminin çöken oyuncunun, hastalığının ilerlemesi nedeniyle karaciğer nakli için başvuruda bulunduğu iddia edilmişti. İddialar sonrası ünlü oyuncu, sevenleri tarafından mesaj yağmuruna tutulunca yazılı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Ünlü oyuncu organ naklinin gerekli olması ihtimaline karşı sağlık kontrollerinin devam ettiğini de söyledi.

Ufuk Özkan sosyal medyadan açıklama yaptı

Canlandıracağı rol için, altı kilo vermeyi amaçlarken tam 17 kilo kaybeden  oyuncu Ufuk Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün sağlığım hakkında çıkan haberler ile ilgili sizlere bir açıklama yapmak istiyorum. Bir süredir karaciğerim ile ilgili problemler yaşıyorum. Organ nakli gerekliliği ihtimaline karşı da tabii ki uzman doktorlar tarafından durumum gözlem altında… Kontrollerim düzenli olarak yapılıyor. Gelişebilecek süreçler ile ilgili önceden görüşmeler yapılıyor. Sevenlerimden endişe dolu mesajlar aldım ve çok üzüldüm.”

‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ ve ‘Geniş Aile’ dizilerindeki performansıyla tanınan oyuncu Ufuk Özkan’dan sağlığı hakkında ilk açıklama geldi.

Üzüntüsünü ifade eden Ufuk Özkan, açıklamalarına devam etti: “Hayat bizleri hastalıklarla beraber yaşamayı öğrenmek zorunda bırakıyor. Ama yaşadığım bu süreçlerin hiçbir zaman işimi etkilemesine izin vermedim. Bugünden sonra da Allah’ın izniyle böyle bir niyetim yok… En kısa zamanda yeni dizi ve filmlerle huzurunuza çıkacağım. Tüm sevgi dolu, dua dolu mesajlarınız için çok teşekkür ederim… Saygı ve sevgilerimle Ufuk Özkan… (abiniz, kardeşiniz) İyi ki varsınız.”

1975 yılında Almanya’da dünyaya gelen Ufuk Özkan, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra üç yıl kabare tiyatrosu yaptı. ‘Ölümsüz Aşk’ dizisinde başrolde yer alan oyuncu, ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ ve ‘Geniş Aile’ gibi yapımlarla da büyük beğeni toplamıştı. Özkan son olarak ‘Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı’ dizisinde Salih Reis rolüyle karşımıza çıkmıştı. Ünlü oyuncu 2016 yılında ekranlara gelen ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışmasının da sunuculuğunu üstlenmişti.

Madonna iyileşti ama dünya turu şimdilik iptalMadonna iyileşti ama dünya turu şimdilik iptal

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.