Oyuncular Birliği’nden Toronto Film Festivali’ne grev izni çıkabilir

Kate Winslet, Emily Blunt ve Olivia Colman'ın yer aldığı filmler, Toronto Film Festivali'ne gitmeye hazırlanıyor. Oyuncuların grev nedeniyle herhangi bir etkinliğe katılmaması gerekiyor lakin bağımsız filmlerde çalışan oyuncular yapımlarını tanıtmak için geçici bir anlaşmadan yararlanabilecek.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Oyuncular Birliği grevi, ilk haftasını geride bırakırken yapımlar vizyon tarihlerini erteliyor, büyük ödül törenleri ve etkinlikler için yeni planlamalar yapılıyor. Zira Oyuncular Birliği, grev sürecinde oyuncular her türlü etkinliğe katılımını yasaklıyor. Bu nedenle Hollywood ve festivaller grevin etkilerine göre şekillenirken yıldız oyuncuları bir araya getiren Toronto Film Festivali (TIFF) bu durumdan pek etkilenmedi. Festival, 200’den fazla filmi içeren bir programda yer alması beklenen ilk 60 uzun metrajlı filmi duyurdu. Geçen yıl 260’tan fazla uzun metrajlı film gösterilmişti.

Bağımsız filmlere özel bir anlaşma yapılabilir

Bu yıl 48’nci gerçekleşecek festivalde, Kate Winslet, Emily Blunt ve Olivia Colman’ın başrolünde olduğu merakla beklenen filmler prömiyer yapacak. 7-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival, son yıllarda Venedik Film Festivali ile birlikte ödül sezonunda öne çıkan filmlerin ilk gösterimlerine ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, birçok ünlü oyuncuyu ağırlasa da bu yıl büyük belirsizliklerle karşı karşıya kalacak, çünkü Amerikalı yıldızların kırmızı halıda yürüyememe ihtimali var. Ancak bu duruma bir çözüm bulunabilir. Oyuncular Birliği baş müzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland, sadece bağımsız filmlerde çalışan oyuncular, yapımlarını tanıtmak için geçici bir anlaşmadan yararlanabileceklerini açıkladı.

‘Lee’ filminde Kate Winslet savaş fotoğrafçısı Lee Miller’ı canlandırıyor. 

Bu yıl TIFF’te dünya prömiyerlerini yapacak filmler arasında  savaş fotoğrafçısı Lee Miller’ı canlandıran Kate Winslet ile Tony Goldwyn’ün bir araya geldiği ‘Lee’; Michael Keaton, Al Pacino ve James Marsden’ın rol aldığı  ‘Knox Goes Away’, David Yates’in Emily Blunt ve Chris Evans’ın başrollerde olduğu ‘Pain Hustlers’ı gibi yapımlar yer alacak. Olivia Colman da tekrar oyunda. Oscar ödüllü oyuncunun 1920’lerde geçen ‘Wicked Little Letters’ isimli filmi de ilk gösterimini festivalde gerçekleştirecek.

Cannes Film Festivali direktörü: Türk yönetmenlerin başlattığı akım son yıllarda etkisini yitirdiCannes Film Festivali direktörü: Türk yönetmenlerin başlattığı akım son yıllarda etkisini yitirdi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.