Özgür Özel’in müzik listesine Fazıl Say’dan veto! Neyi dinliyorsun açıkla

CHP Genel Başkanı Özgür Özel en çok dinlediği şarkıları açıkladı. Listeyi değerlendiren müzisyen Fazıl Say ise Özel'in seçimlerine onay vermedi. Hatta ağır konuştu: "Bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!"

Kültür Sanat 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kendisiyle yapılan bir söyleşide en çok dinlediği/sevdiği müzik parçalarını açıkladı. Farklı müzik türlerinden farklı sanatçılardan oluşan bir liste Özel’inki. Ahmet Kaya, Cem Karaca, Cem Adrian, Grup Kızılırmak, Sezen Aksu, Funda Arar MFÖ, Düş Sokağı Sakinleri gibi birçok sanatçı ve grubun şarkıları var. Liste şöyle:

1. Ahmet Kaya – Hep Sonradan
2. Ata Sözeri – Büklüm Büklüm
3. Cem Karaca – O Leyli
4. Manuş Baba – İki Gözümün Çiçeği
5. Mümin Sarıkaya – Ben Yoruldum Hayat
6. Zülfü Livaneli – Yiğidim Aslanım
7. Kızılırmak – Gidenlerin Ardından
8. Cem Adrian – Sen Gel Diyorsun
9. Sezen Aksu – Begonvil
10. Funda Arar – Senden Öğrendim
11. Ahmet Kaya – Yorgun Demokrat
12. MFÖ – Sarı Laleler
13. Düş Sokağı Sakinleri – Sevdan Bir Ateş
14. Şebnem Ferah – Sil Baştan
15. Berlin Filarmoni Orkestrası…

Lakin Özel’in müzik listesi Fazıl Say tarafından beğenilmedi. Say dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özel’in listesini eleştirdi. Ama en çok da Berlin Filarmoni Orkestrası’nın ismini verip yorumladığı şarkı ismi vermemesine sinirlendi. Sonra da Özel’i Atatürk’ün yolunda gitmemekle itham etti:

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in en sevdiği 15 şarkıyı paylaştığı listeyi gördüm. Bir anlık ‘bilinçsel düşüş’ yaşadım. Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum; ‘her kesime bir şarkı’ listesi oluşmuş.

Amma velakin; 15. sıradaki şarkı dikkatimi çekti. Berlin Filarmoni Orkestrası!!! Ya kardeşim, Berlin Filarmoni bir orkestranın adıdır. Bir şarkı ya da eserin değil. Neyi dinliyorsun? Berlin Filarmoni Orkestrası’ndan Beethoven 7. Senfoni mi? Hangi şef? Nedir? Ne bu? Açıkla.

Yani Annem eczacı. Tüm eczacılar bunu bilir, tüm eczacı çocukları da eczacı kalfasıdır ayrıca, bilir. 200 kayıdını bilirler.. Eczacılar kültürlüdür, böyle laf olmaz. Bir de; ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısı , Özgür Beyin listesinde; müzik (yani besteci) Theodorakis olarak düzeltilmiş, son yıllarda, ben de bilmiyordum, biraz şaşırdım açıkçası bu gelişmeye, hatta bayağı şaşırdım, yayınevleri, telif kurumları, böyle bildirmiş. O isimli şarkının yanına o ilave lazımmış, herkes için CHP’yi biz de bu konuda uyaralım.

Arabesk listeye gelince de; gönlün ne diyorsa oradan çalsın kardeş. Nasıl istersen… Ama bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!!!”

Fazıl Say Erdoğan'ı övmeyi 'göze aldı': En doğru açıklamaları yapan liderFazıl Say Erdoğan’ı övmeyi ‘göze aldı’: En doğru açıklamaları yapan lider

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.