Belmin Söylemez: Ayna Ayna kadınların endişe ve hayalleri üzerine bir film

28 Mart'ta başlayan 21. Paris Türk Filmleri Festivali bugün sona eriyor. Festivalde Belmin Söylemez'in yönettiği 'Ayna Ayna' da Paris prömiyerini yaptı. Söylemez "Ayna Ayna' Türkiye'deki kadınların hayalleri ve sıkışmışlıkları üzerine bir film" dedi.

Kültür Sanat 7 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Paris Türk Filmleri Festivali yıllardan beri düzenleniyor ve Türk sinemasının önemli yapımlarını Fransa’daki sinemaseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 28 Mart’ta başlayan festivalde Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’, Melisa Önel’in ‘Aniden’, Somnur Vardar’ın ‘Boşlukta’, Selcen Ergun’un ‘Kar ve Ayı’, Berna Gençalp’ın ‘Kim Mihri’ ve Belmin Söylemez’in ‘Ayna Ayna’ filmleri gösterildi.

Direktörlüğünü Deniz İnceoğlu’nun üstlendiği festivalde ‘Ayna Ayna’ Paris prömiyerini yaptı. Antalya, İstanbul, İzmir ve Engelsiz Filmler festivallerinde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu dahil çok sayıda ödül kazanan ‘Ayna Ayna’, ‘Miroir Miroir’ adıyla Paris’in köklü sinemalarından Saint Andre des Arts’ta gösterildi. Yönetmen Belmin Söylemez de gösterim sonrası söyleşiye katıldı.

Laçin Ceylan, Manolya Maya, Şenay Aydın (üstte) ve Cengiz Orhonlu ‘Ayna Ayna’ filminin başrolünde yer alıyor.

Moderatör Tuğçe Oklay ve çevirmen Emine Meyrem’in yönettiği söyleşide Söylemez filmin kadınların endişeleri ve hayalleri üzerine kurulu olduğunu anlatıp “Onlar kendilerine farklı alanlarda dayatılan rollerin içine sıkışmamak için mücadele ediyor” dedi. Sinema tutkusunun Bunuel filmleriyle oluştuğunu söyleyen Söylemez, sinemaya yolculuğuna da kendi başına bir okul olarak tanımladığı yönetmen Bilge Olgaç’ın asistanı olarak başladığını anlattı.

‘Ayna Ayna’ günümüz Türkiye’sinde hayatlarının merkezinde oyunculuk olan kadınların hikayesini anlatıyor. Toplumun baskısı ve ekonomik zorluklara rağmen kendi ayakları üstünde durmaya çalışan üç kadının yolları oyunculuk kursunda kesişiyor. Kadınlar, rüyalar üzerine bir oyunun hazırlığı sırasında hem kendi hayallerini gerçekleştirmeye çalışırlar hem de yaşadıkları sorunları aşmak için birbirlerinden destek alıyorlar. Filmde Laçin Ceylan, Manolya Maya, Şenay Aydın rol alıyor.

Hayvanlar alemine hoş geldiniz!Hayvanlar alemine hoş geldiniz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.