Pekinel Kardeşler ICMA Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü aldı

Güher ve Süher Pekinel Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri (ICMA) tarafından verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü İspanya'da düzenlenen törenle aldı. Valencia'daki törende Pekineller "Nietzsche’nin dediği gibi 'Müziksiz hayat bir hata olurdu" dedi.

Kültür Sanat 1 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Dünyanın en iyi piyano ikilileri arasında gösterilen Güher ve Süher Pekinel kardeşler daha önce açıklanan Klasik Müzik Ödülleri’nin (ICMA) Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen törenle aldılar.

Pekinel Kardeşler Valencia’da teşekkür konuşması yaptı

Avrupa’nın en önemli konser salonlarından Palau de la Musica de València’da düzenlenen gala gecesinde ödüllerini ICMA Jüri Başkanı Remy Franck’tan alan Güher Pekinel ve Süher Pekinel teşekkür konuşmasında “ICMA’nın çok değerli jüri üyeleri, müzisyenler, CD firmalarının değerli temsilcileri ve önemli müzik dergilerinin kıymetli editörleri tarafından verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almaktan dolayı onur duyuyoruz. Bu ödül bizim için müzikle dopdolu geçen ömrümüzün bir aynası niteliğinde. Müziğe verdiğimiz emeğin ve katkılarımızın anlaşıldığını ve takdir gördüğünü bilmek büyük bir mutluluk. Bizim için müzik nefes almak kadar hayati. Friedrich Nietzsche’nin dediği gibi ‘Müziksiz hayat bir hata olurdu.’ Bu ödül vesilesiyle kariyer yolculuğumuz boyunca bize destek olan tüm değerli usta müzisyenlere sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Onlar sayesinde müziğin nabzını hissedebiliyor ve müzikle yaşayarak, müzikle nefes alarak ruhumuzu zenginleştirebiliyoruz” dedi.

Devlet Sanatçısı unvanı sahibi Pekinel Kardeşler Boğaziçi Üniversitesi’den Onursal Doktora’nın yanı sıra İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü de almıştı. Pekineller Türkiye’de müzik eğitimine katkıları nedeniyle Sevda-Cenap And Vakfı’nın Altın Madalya’sının da sahibi. Alışılagelmişin dışına çıkarak konserlerinde piyanolarını yan yana ve bir metre arayla yerleştiren kardeşler eserleri göz teması kurmadan icra etmeleriyle dünya çapında ün sahibi.

Müziğin efsanelerinden yeni albümlerMüziğin efsanelerinden yeni albümler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.