Rapçi 50 Cent sıcak hava mağduru: Konseri iptal edildi

50 Cent, turnesi kapsamında vermeyi planladığı konseri iptal etti. ABD'nin Arizona eyaletinde bulunan Phoenix kentinde önceki gün yapılması planlanan konser hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaşması nedeniyle gerçekleşemedi. Haberi, 50 Cent sosyal medya hesabından duyurdu.

Kültür Sanat 2 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
50 Cent 'Final Lap' turnesi kapsamında ABD'deki şehirleri turluyor.

Sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir yaz mevsimini geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Yani umarız.. Zira hem Türkiye hem de kuzey yarımkürenin pek çok noktasında kırılan sıcaklık rekorları hem sonbahar hem de sonrası için alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. İnsan sağlığına verdiği zararın yanı sıra su seviyesinde de büyük düşüşlere neden olan sıcak havalar konser programlarını da olumsuz etkilemeye başladı. Bunun son örneğini dünyaca ünlü rapçi 50 Cent yaşadı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde bulunan Phoenix kentinde gerçekleşmesi planlanan 50 Cent konseri, kentte etkisini gösteren sıcak havalar nedeniyle iptal edildi. Final Lap turnesi kapsamında ABD kentlerini turlayan müzisyen, önceki gün gerçekleşmesi planan konserini ‘sıcak hava dalgası nedeniyle’ iptal ettiğini duyurdu.

50 Cent: 48 derece hepimiz için çok tehlikeli

Konser günü hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaşması nedeniyle performansını iptal ettiğini açıklayan 50 Cent, bilet iadesinin yapılacağını belirtirken çok yakında kente yeniden geleceğine dair de söz verdi. Instagram’da yaptığı paylaşımla konseri iptal ettiğini hayranlarına duyuran sanatçı “48 derece hepimiz için çok tehlikeli bir sıcaklık” diyerek dinleyicileri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ancak 50 Cent’in paylaşımı altına yorum yapan hayranları bu sıcaklık değerlerinin Arizona için olağan olduğunu belirtti. ABD’nin en sıcak eyaletlerinden biriolan Arizona’nın büyük bölümü çöl ve kanyonlarla kaplı. Meksika sınırındaki eyalet, California’ya sınır komşusu olması nedeniyle Hollywood yapımlarının da uğrak adreslerinden biri oldu. Arizona aynı zamanda yüzölçümü bakımından ülkenin en büyük altıncı eyaleti konumunda.

Konser Kurdu: Elektronik müzikten halk müziğine bol çeşitli menüKonser Kurdu: Elektronik müzikten halk müziğine bol çeşitli menü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.