Rock efsanesi Deep Purple Türkiye’den İstiklal Marşı’yla geçti

Rock efsanesi Deep Purple önceki akşam İstanbul'daydı. Müzik tarihine geçen klasikleşmiş şarkılarını Küçükçiftlik Parkı dolduran 13 bin müziksevere seslendiren grup finali Türk Marşı ve İstiklal Marşı'yla yaptı.

Kültür Sanat 27 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

‘Smoke on the Water’, ‘Mistreated’ ve daha nice kült şarkıyla müzik tarihinde özel yeri olan Deep Purple önceki akşam İstanbul’daydı. Konserde grubun kurucu vokalisti Ian Gillan’a gitarda Simon McBride, bas gitarda Roger Glover, davulda Ian Paice ve piyanist Don Airey eşlik etti. 13 bin müzikseverin Maçka Küçükçiftlik Parkı doldurduğu konserde her yaş grubundan izleyici vardı. İngiliz grupla yaşıt dinleyiciler kadar gençler de İstanbul’daki bu özel konserde şarkıları hep bir ağızdan grupla birlikte söyledi.

Seyircilere seslenen Deep Purple’ın efsanevi solisti Ian Gillan “İstanbul’a yeniden dönmek çok güzel. Sahnede sizden harika bir enerji alıyoruz. Sizleri çok seviyoruz” dedi. Grup geçen yıl da İstanbul Life Park’ta binlerce kişinin katıldığı bir konsere imza atmıştı. Konserde coşku hiç dinmedi, hem grup üyeleri hem de dinleyiciler duygusal anlar yaşadı.

Deep Purple’dan İstiklal Marşı

Ian Gillan ‘Uncommon Man’ şarkısını Deep Purple grubunun kurucularından Jon Lord’a ithaf ederken duygulandı. Müzikseverler de 16 Temmuz 2012’de hayatını kaybeden piyanisti alkışlarla andı. Konserin sonunda grubun piyanisti Don Airey seyircilerden büyük alkış alan bir jeste imza attı. Airey ‘Anya’ şarkısından sonra kısa bir es verip Mozart’ın başyapıtlarından ‘Türk Marşı’nı seslendirdi. Ancak Airey esas sürprizi sonraki icrasına saklamıştı. Grubun piyanisti bu kez de İstiklal Marşı’nı çaldı.

Belki sizin plastik şişeleriniz de döner dolaşır Coldplay plağı olurBelki sizin plastik şişeleriniz de döner dolaşır Coldplay plağı olur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.