Rod Stewart konserde Ukrayna’ya destek verince yuhalandı

Rock yıldızı Rod Stewart Almanya'nın Leipzig kentindeki konseri sırasında Ukrayna'ya destek açıklayınca beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Seyirciler İngiliz müzisyeni yuhaladı.

Kültür Sanat 18 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Turnede olan İngiliz müzisyen Rod Stewart önceki gece Almanya’nın Leipzig kentinde konser verdi. Turnede her konserinde Ukrayna’ya desteğini belirten müzisyen Almanya’nın doğusundaki kentte bunu tekrarlayınca ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’yi selamlayarak sözlerine başlayan 79 yaşındaki müzisyen seyirciler tarafından yuhalandı. Sahnedeki dev ekrana Ukrayna bayrağını yansıtan İngiliz müzisyen gördüğü tepki karşısında şaşkına döndü. İngiliz müzisyen  olayla ilgili açıklama yapmadı.

Rod Stewart Ukraynalıları koruması altına almıştı

İki yılı geride bırakan savaşta Ukrayna’ya en büyük desteği veren ülkelerden biri Almanya. Ancak savaşın uzaması ve artan maliyet bir süredir Alman kamuoyunun gündeminde. Bir bölümü Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’ya destek açıklayan Almanya’da halk savaşın getirdiği maliyetlerden şikâyetçi. Rod Stewart’ın Leipzig konserindeki tepkiler de bu rahatsızlığın sonucu olarak nitelendirildi.

Öte yandan Rod Stewart 2022’deki işgalin ilk günlerinden beri Rusya’yı düzenli olarak kınadı. Rusya’nın saldırılarından sonra evlerini kaybedip göç etmek zorunda kalan yedi kişilik Ukraynalı bir ailenin sorumluluğunu da üstlenen müzisyen aradan geçen iki yılı aşkın süre boyunca maddi olarak da savaş mağduru ailelere yardımını sürdürdü. Son Avrupa turnesi olacağı belirtilen konser serisinde Hamburg, Münih, Paris ve Viyana’da da sahne alacak müzisyenin Ukrayna’ya desteği sonraki tur duraklarında da sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor.

Rod Stewart şarkılarının haklarını 100 milyon dolara sattıRod Stewart şarkılarının haklarını 100 milyon dolara sattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.