Romantik şarkıların efsane sesi Chris de Burgh İstanbul’a geliyor

Chris de Burgh 11 yıl sonra yeniden İstanbul'da konser verecek. 1970 ve 1980'li yılların en sevilen romantik şarkılarına imza atan İrlandalı müzisyen 26 Ekim Perşembe, 'The Lady in Red' ve 'The Traveller' gibi şarkılarını seslendirmek üzere Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'unda sahnede olacak.

Kültür Sanat 14 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul, bu sonbaharda da hareketli etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Arjantin doğumlu İrlandalı müzisyen Chris de Burgh tam 11 yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul’da konser verecek. 1970 ve 1980’li yıllarda balladlarıyla geniş bir hayran kitlesi edinen müzisyen, romantik şarkılarıyla birkaç kuşağı etkilemeyi başardı. 1948 doğumlu müzsiyen, 26 Ekim Perşembe gecesi Vigor Sanat organizasyonuyla Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da romantik rüzgarlar estirmek üzere İstanbul’a gelecek.

Balladların kadife ses: Chris de Burgh

Chris de Burgh, 1986 yılında yayınladığı ‘The Lady in Red’ şarkısıyla sadece o yıla değil 80’li yıllların tamamına damga vuran ve o dönemle anılan bir şarkıya imza atmıştı. Şarkı 30 ülkede bir numaraya yükselmiş ve uzun süre de zirveye demir atmıştı. Zirveden indikten sonra da şarkı 90’ların ilk yarısında dahi radyoların en çok istek alan şarkılarından biri olmayı sürdürmüştü. Ancak İrlandalı müzisyenin adını andığımızda akla elbette başka şarkılar da geliyor.  ‘Don’t Pay the Ferryman’, ‘Missig You’, ‘High on Emotion’, ‘So Beautiful’ ve ‘The Traveller’ gibi romantik balladlara imza atan İrlandalı müzisyenin İstanbul’da vereceği konserin biletleri biletix’te satışa çıktı.

Babasının diplomatik görevleri nedeniyle Buenos Aires’de dünyaya gelen sonrasıda da Zaire, Nijerya ve Malta gibi ülkelerde yaşayan Chris de Burgh, üniversite eğitimini dünyanın en önemli yükseköğretim kurumlarından biri olarak kabul edilen İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Trinity College’da sanat tarihi üzerine almıştı.

The Rolling Stones klibinde tanıdık bir yüz: Sydney SweeneyThe Rolling Stones klibinde tanıdık bir yüz: Sydney Sweeney

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.