Röyksopp MIX Festival’de

Programı günler önce açıklanan MIX Festival'e müziğin Norveçli efsanesi Röyksopp da eklendi. 3-4 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM'de düzenlenecek fesetivalin ilk günü sahneye çıkacak olan Röyksopp, 20 yılı geride bırakan kariyerlerinin en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Kültür Sanat 26 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Röyksopp yaklaşık çeyrek asırdır elektronik müziğe yön veren topluluklardan biri olmayı sürdürüyor.

İstanbul bu sonbahar bir müzik efsanesini daha ağırlamaya hazırlanıyor. Elektronik popun 20 yıldır en başarılı topluluklarından biri olarak kabul edilen Norveçli Röyksopp MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında İstanbul’a geliyor. Svein Berge ve Torbjørn Brundtland’dan oluşan topluluk en son 2012’de İstanbul’da konser vermişti. Bu seferki randevu 3 Kasım’da.

‘Junior’ ve ‘Senior’ albümleriyle elektronik müzik listelerinde zirveye oynayan 2Do It Again’ ile Grammy Ödülleri’nde En İyi Elektronik Albüm dalında aday olan ‘Eple’, ‘What Else Is There?’ ve ‘Here She Comes Again’ gibi sayısız hit şarkının sahibi Röyksopp, MIX Festival’in açılış gecesi sahnede olacak.

Röyksopp’un en çok dinlendiği kentlerden biri İstanbul

Dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın verilerine göre Röyksopp’un en çok dinlendiği yerlerden biri İstanbul. 3 Kasım’da Zorlu PSM’de konser verecek Norveçli topluluğun en çok sevildiği diğer kentler ise Oslo, Londra, Meksiko ve Berlin. 1998 yılında Norveç’in kıyı şehri Bergen’de kurulan grup 2002 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde ‘Remind Me’ ile En İyi Müzik Klibi ödülünü almaya hak kazanarak, 2003 yılında Brit ödüllerinde En İyi Uluslararası En İyi Grup dalında adaylığa layık görüldü. 2005 yılında ‘’The Understanding’’ ve 2006 yılında ‘’Röyksopp’s Night Out’’ albümleri ile ülke listelerinin zirvesine yerleşti. 2009 yılında çıkardıkları “Junior” albümü, yaptıkları düzenlemeler ve iş birliği içinde yer alan sanatçılarla kariyerlerinde bir dönüm noktası oldu ve elektronik müzik listelerine damga vurdu. Yaratıcı ve benzersiz müzikal dünyalarını inşa ederken dinleyicileri etkileyen ve büyüleyen, sıra dışı sesler yaratmaya devam etti.

Röyksopp, 2010 yılında enstrümantal parçalardan oluşan ‘Senior’ albümüyle uluslararası arenadaki popülaritesini zirveye taşıdı. 2014 yılında çıkardıkları ‘Do It Again’ albümüyle 2015 Grammy Ödülleri’ne En İyi Elektronik Albüm dalında aday olan Norveçli topluluk, kendi söylemleriyle 2014 yılında hüzünlü vedalarını anlattıkları ‘The Inevitable End’ albümünden sonra albüm formatından uzaklaşarak single’lar, mix’ler ve koleksiyonlarla müzik hayatına devam etti. Grup son olarak 2022 yılında ‘Profound Mysteries I, II ve III’ adlı üç bölümlük bir albüm serisini müzikseverlerle buluşturdu.

3-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan MIX Festival’de Röyksopp dışında Warhaus, Kid Francescoli, The Flabbies, Barış Demirel, Lalalar, Aga B, Isaac Delusion ve Wewal gibi isimler de sahne alacak.

Edis ve Ceza'ya Antalya'da 35 bin kişilik koroEdis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.