Salt Galata’da Sanata Bi Yer seminerleri başlıyor

Sanata Bi Yer platformunun seminer serisi Salt Galata'da 2 Mayıs'ta başlıyor. 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren proje, genç sanatçılara iprofesyonel sanat dünyasına geçişlerine rehberlik etmeyi hedefliyor.

Kültür Sanat 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Sanata Bi Yer, kültür ve sanat alanında genç sanatçılara alan yaratmak hedefiyle 2015 yılında kurulmuş bir platforn. Doğuş Grubu’nun destekleriyle ilk adımını atan platform, genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmayı hedefliyor.

Sanata Bi Yer aracılığıyla 2015’ten bu yana 1.900’den fazla platform üyesi, 12.500’den fazla eserini sergileme fırsatı buldu, Bu kapsamda 650’den fazla eser fiziksel mekanlarda ve 700’den fazla çalışma da çeşitli dijital platformlarda sergilendi. Türkiye genelindeki çeşitli mekanlarda genç sanatçıların sergiler düzenlemesini sağlayan platform, yaratıcı üretimlerini destekleyerek genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmaları için eğitici seminerler de zaman içerisinde düzenlenmeye başlandı. Seminerlerin adresi İstanbul’daki Salt Galata.

Sanata Bi Yer platformu seminer serisi

Bu çerçevede, 2017 yılından itibaren düzenlenen ve bu yıl daha da genişletilen Sanata Bi Yer seminer serisi, genç sanatçıların bilgi birikimlerini derinleştirmeleri ve profesyonel ağlarını genişletmeleri amacıyla yola çıkıyor. Öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini sergileyebilecekleri ve kariyerlerine yön verebilecekleri platform, onların sanat dünyasında yerlerini sağlamlaştırmalarına yardımcı olmayı ve bilgilerini artırmayı hedefliyor. İşte 2 Mayıs’ta başlayacak ve 15 ile 23 Mayıs’ta da devam edecek olan seminer serisinin konu başlıkları ve katılımcıları.

Sanata Bi Yer platformu bu yıl üç seminer düzenleyecek.

Salt Araştırma’ya Giriş: Seminer dizisinin bu ilk buluşmasında Lorans Tanatar Baruh ve Sezin Romi 2 Mayıs Perşembe günü, saat 17:30-19:00 arası, Salt Araştırma’nın kütüphane ve arşiv kaynaklarının etkin kullanım yöntemleri üzerine seminer düzenliyor

Kültür Sanat İletişimi: Derya Açar Ergüç, İsmail Ayten ve Zeynep Akan 15 Mayıs Çarşamba günü, saat 17:30-19:00 arası, kültür ve sanatın iletişim stratejileri ve yaratıcı rolü üzerine sohbet gerçekleştirecek.

Sanatçılar İçin Kaynak Geliştirme: Ezgi Yılmaz tarafından 23 Mayıs Perşembe günü, saat 17:30’da, sanatçıların projeleri için değerlendirebilecekleri farklı kaynak geliştirme yaklaşımları üzerine bir anlatım yapacak.

Hem yüz yüze hem de çevrimiçi gerçekleşecek seminerlere yüz yüze katılım için kontenjan 30 kişi ile sınırlı. Seminerlere yüz yüze katılım ve ayrıntılı bilgi www.sanatabiyer.com adresinde.

Müziğin efsanelerinden yeni albümlerMüziğin efsanelerinden yeni albümler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.