60 milyon doları San Francisco Balesi’ne bağışladı, adının duyulmasını istemedi

San Francisco Balesi anonim bir bağışçı tarafından 60 milyon dolarlık bir hediyeyle tarihinin en büyük bağışını aldığını duyurdu. Bağış yeni çalışmaları desteklemek ve kurumun finansal güvenliğini güçlendirmek için kullanılacak.

Kültür Sanat 20 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: SAN FRANCISCO BALESI

San Francisco Balesi şu sıralar belki de tarihi boyunca hiç olmadığı kadar mutlu. Zira kurum yeni eser yaratma, başyapıtları sahneleme ve bale devrimciliği vizyonunu desteklemek için 60 milyon dolarlık tarihi bir bağış aldı.

Tarihi bir bağış, zira bir bale kurumuna daha önce hiç bu tutarda bağış yapılmamıştı. Bu kuruma 91 yıllık tarihinde yapılanların en büyüğü olmanın yanı sıra bir Amerikan dans topluluğuna şimdiye kadar yapılan en büyük bağışlardan biri.

Kurum bu cömert bağışın uzun süredir destekçileri olan anonim bir isimden geldiğini duyurdu. Bu kaynağı yeni çalışmalar yaratılmasını desteklemek ve kurumun finansal güvenliğini güçlendirmek için kullanacaklarını da açıkladılar. Kurumun yönetim kurulu başkanı Alison Hall Mauzé bağış için minnettar olduklarını söyledikten sonra “Bu devrim niteliğindeki armağan yardımıyla şirketin repertuarını genişleterek yerel topluluğumuza ve dünya çapındaki dans severlere hizmet etmeye devam edebileceğiz” dedi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by San Francisco Ballet (@sfballet)

Kurumun yöneticilerinden Arturo Jacobus ise bağışın cömertliğine vurgu yaptıktan sonra paranın sanatsal risk alma, sanatçıların yaratıcılıklarını keşfetmesini sağlama ve repertuarlarını genişletme konusunda büyük bir kaynak olduğunu söyledi.

Şirketin bir sözcüsü ise bağış miktarının hesaplarına ikiye bölünerek aktarıldığını açıkladı. Bağışın büyük kısmı (50 milyon dolar) şirketin şu an yaklaşık 108 milyon dolar değerindeki bağışını artırmak ve yeni eserler yaratmayı ve satın almayı finanse etmek için kullanılacak. Kalan 10 milyon dolar sanat yönetmeni Tamara Rojo’nun ilk sezonlarındaki işletme maliyetini karşılamak için kullanılacak.

Bodrum Bale Festivali yaza şimdiden hazır: Carmen, Zorba ve Kuğu Gölü huzurlarınızdaBodrum Bale Festivali yaza şimdiden hazır: Carmen, Zorba ve Kuğu Gölü huzurlarınızda

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.