Seferihisar’da gençler sordu: Dünya için ben ne yapabilirim

Seferihisar Canevi Yaşam Atölyesi’nde Gündüz Vassaf ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ortaklığıyla gençlere yönelik bir kamp düzenlendi. 9. Nazım Hikmet Yaz Kampı'nda gençler Türkiye’nin ve dünyanın geleceği için “Ben ne yapabilirim?” sorusuna cevap aradı.

Kültür Sanat 24 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İzmir’in Seferihisar ilçesi anlamlı bir yaz kampına evsahipliği yaptı. Seferihisar Canevi Yaşam Atölyesi’nde Gündüz Vassaf ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ortaklığıyla düzenlenen 9. Nazım Hikmet Yaz kampı, 30 Toplum Gönüllüsü gencin katılımıyla gerçekleşti. Bu yılki kamp, Nazım Hikmet’in oğlu Mehmet Hikmet’in anısına düzenlendi.

Uzman isimlerle atölye çalışmaları gerçekleşti

Türkiye’nin ve dünyanın geleceği için “Ben ne yapabilirim?” sorusunu sormak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençler, Nazım Hikmet’in hayalinden ilham alarak bireysel özgürlüklerini savunurken toplumsal dayanışmayı da güçlendirme fırsatı buldu. Kamp boyunca gençler; kültürel miras, edebiyat, ekoloji ve hayvan hakları gibi önemli konular üzerinde yoğunlaşarak pek çok uzman isimle atölyelere katıldı.

Ayrıca üniversite özerkliği ve akademik özgürlük gibi kritik meseleler de tartışıldı. Gençler, bu oturumlarla güçlenip zenginleşirken, Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen Proje Geliştirme Atölyeleri ile kampta işlenen konular hakkında kendi yerellerinde çalışmalar gerçekleştirmek üzere çeşitli projeler yazdılar.Kamp boyunca gençler, toplumsal meseleler hakkında bilinçlenirken, bu konularda aktif rol almanın yollarını keşfettiler.

Tarihçi Fernand Braudel soruyor: Fransa nedir, kim bu Fransızlar?Tarihçi Fernand Braudel soruyor: Fransa nedir, kim bu Fransızlar?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.