Sofia Coppola kendisini savundu: Elvis’i kötüleme niyetim yoktu

Sofia Coppola'nın Venedik'te dakikalarca ayakta alkışlanan filmi 'Priscilla'ya eleştiri geldi. Eleştirinin sahibi ise Elvis-Priscilla Presley çiftinin kızları Lisa. Filmdeki babasını tanıyamadığını söyleyen Lisa, çiftin iilişkisinin doğru biçimde yansıtılmadığını savundu. İddialara yanıt gecikmedi.

Kültür Sanat 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Venedik Film Festivali’ndeki prömiyeri yedi dakika boyunca ayakta alkışlanan ‘Priscilla’ filmi tartışma konusu haline geldi. Tartışmanın nedeni de filmde rock efsanesi Elvis Presley’in yansıtılış biçimi. Filmin yönetmeni Sofia Coppola ise kendisine yöneltilen eleştirileri reddediyor. Yönetmen yaptığı açıklamada filmde efsane müzisyeni kötüleme gibi bir niyetinin asla olmadığını söyledi.

Sofia Coppola, Priscilla Presley’e danışmış

Başrollerinde Cailee Spaeny ile Jacob Elordi’nin rol aldığı ve Elvis Presley’in eşi Priscilla Presley ile ilişkilerini konu edinen filme en büyük eleştiri çiftin kızlarından geldi. Lisa Presley yaptığı açıklamada filmdeki babasını tanımakta zorluk çektiğini söyledi. Babasının kindar ve manipülatif biri olaran yansıtıldığını belirten Lisa Presley, yönetmen Sofia Coppola’yı eleştirdi. Filmde anne ve babası arasındaki ilişkinin gerçeği yansıtmadığını savunan Lisa Presley’ye cevap gecikmedi.

Lisa Presley’nin eleştirileri sonrası konuşan filmin yönetmeni Sofia Coppola, çekimler boyunca sık sık Priscilla Presley ile irtibat kurduğunu söyledi. Çekimlerin hemen hemen her aşamasında ona danıştıp yardım aldığını da sözlerine ekledi. Filmin tek yanlı bir bakış açısı olmasını istemediğini ve bunun için çabaladığını belirten yönetmen sözlerine şöyle devam etti: Filmin ğlenceli anları vardı. Çift birbirlerini seviyordu. Ama bu ilişkide kötü anlar da vardı. Tüm olup bitenleri dengelemeye çalıştım. Gerçekten tek yaptığım çiftin hikâyesine odaklanmaktı. Başkalarının düşüncelerini kafaya takmamaya çalıştım.

Britney Spears'ın kitabı ilk haftadan rekor kırdıBritney Spears’ın kitabı ilk haftadan rekor kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.