‘Succession’ oyuncuları rotayı tiyatro sahnelerine çevirdi: Sıra Sarah Snook da!

HBO hiti 'Succession' finalini henüz atlatamamış olanlardansanız, yalnız değilsiniz. Neyse ki oyuncular bu vedayı bizim kadar zor atlatmıyorlar. Kadronun yıldız isimleri teker teker yeni projelerini duyuruyor. Üstelik hepsi tiyatro sahnelerine dönüyor. Sarah Snook da bu kervana katıldı.

Kültür Sanat 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Snook, yeni oyunu için sonbaharda hazırlık ve prova yapmaya başlayacak

Hâlâ ‘Succession’ finalinin yasını tutanlara müjde. Dizinin yıldızlarından Sarah Snook kendini çok özletmeden yeni bir projeyle dönüyor. Oyuncu Oscar Wilde’ın ‘Dorian Gray’in Portresi’ adlı eserinin uyarlamasında yer alacak ve bu performansıyla muhtemelen yolu Broadway’e de düşecek.

Wilde’ın karanlık yönleri baskın hikayesi, hep genç kalan bir portrenin yaşlanmasını anlatıyor. Emmy adaylığı olan oyuncu, Dorian Gray’in tüm 26 karakterini canlandırma görevini üstlenecek ve oyun, sınırlı bir 12 haftalık sezon için 2024 Ocak ayında Londra’nın West End bölgesindeki Theatre Royal Haymarket’ta sahnelenecek.

Masumiyet ve narsizm hikayesi

Snook sahnelere aşina biri. Hat Ulusal Tiyatro ve Dram Sanatları Enstitüsü mezunu olan oyuncu, son olarak 2018 yılında STC tarafından düzenlenen St Joan adlı oyununda savaşçı azize olarak sahneye çıktı ve 2016 yılında Ralph Fiennes ile birlikte The Master Builder’ın Londra sezonlarında yer aldı.  BluTV’de yayınlanan son dönem hitlerinden ‘Succession’ın küresel çaptaki başarısının ardından sahnelere dönme konusunda da epey heyecanlı görünüyor. Snook, böylesine etkileyici bir tiyatro eseriyle yedi yıl sonra Londra sahnesine döneceği için çok sevinçli olduğunu söyledi:

“Oscar Wilde’ın dikkat çekici orijinal metninden Kip Williams’ın etkileyici uyarlamasına kadar, bu ahlaki değerler, masumiyet ve narsisizm hikayesini, yeni bir izleyici için yeniden canlandırmak heyecan verici olacak. Sabırsızlanıyorum.”

Succession yıldızları sahnelere dönüyor

Succession ekibinden tiyatro sahnelerine dönen tek isim Snook değil. Dizide Kendall Roy’u oynayan Jeremy Strong, Amy Herzog tarafından uyarlanan ve Sam Gold tarafından yönetilen Ibsen’in An Enemy of the People adlı eserinin Broadway’deki yeniden sahnelenisini yönetecek. Oyunun 2024’ün başlarında sahnelenmesi planlanıyor.

Baba Logan Roy’u oynayan Brian Cox, Patricia Clarkson ile birlikte Eugene O’Neill’ın ‘Long Day’s Journey Into Night’ adlı eserinde Londra’daki Wyndham’s Theatre’da 19 Mart – 8 Haziran tarihleri arasında sahne alacak. Şimdiden koltuklarının %75’i satıldı; bu, dört perdelik bir maraton dram için olağanüstü bir ön satış olduğu yorumları yapılıyor.

Succession’da Logan’ın eski eşi Lady Caroline’ı canlandıran Harriet Walter da klasikleri yeniden canlandırıyor. Alice Birch’in uyarlamasına dayanan Federico Garcia Lorca’nın ‘The House of Bernardo Alba’ adlı eserinde başrolde yer alacak. Prodüksiyon, Kasım ayından itibaren National Theatre’ın Lyttelton sahnesinde başlayacak.

Brian Cox ve Emily Blunt buluşmasında Meryl Streep'in kulakları çınladıBrian Cox ve Emily Blunt buluşmasında Meryl Streep’in kulakları çınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.